Kumbang & Bunga

Mar 30, 2009

- - -expo konvo- - -

...jumaat lepas, kitorang ber5 pergi ke expo konvo...
...ni 1st time aku ngan shikin pergi, sem lepas bz...
...so, bila nak pergi, teruja terlebih sikit...

...benda2 yg ada di sana...

...bunga...
-bestnyer tgk org jual bunga...
-teddy bear pn dorg balut2 mcm balut bunga...
-bunga plastik, bunga hidup, bunga separuh mati pn ader(eh ader kerr??)...
-kalo aku konvo, aku pn nak bunga jugak, tp bunga hidup tau(nk 1dozen eh)...
-berangan lebihhhh, padahal 2nd year pn xmasuk lg...

...makanan...
-ni paling best, mcm2 makanan pas2 bleh kata special jugak laaa...
-ader sizzling mee tau...
-pizza hut pn ader okeyyyy...
-sup2 mestilah ada, org kedah la katakan...
-banyak lg laaa, xkan nak senarai semua pulak kn...

...mini funfare...
-haaaa, jgn xpercaya...
-nama jerrr mini funfare, tp harga boleh kata mahal gilorrr...
-satu game rm3...
-cekik darah pulakkkk, dah laaa guna besi buruk jerr...
-hehehe, nak tau saper yg ber ia2 nak main marry goround, cik ungu 2 haaa...

...pakaian...
-time kitorang pergi, kitorang tak tengok sgt pakaian yg ada...
-sebab aper???, sbb shikin xsabar2 nak main...
-rupenyer2, member lain pergi, shopping sakan tau...
-dema beli tudung sampai 2-3 tudung...
-lg pelik, sampai beli 2kasut sekali satu mlm...
-dahsyat laa dorg shopping(terutamanyer seha n ika), murah la katakan(xnkla lepaskan peluang beli murah n cantikkn)...

...mainan...
-alaaa mainan budak2 punyer...

...mcm2 jenis belon...
-mlm tu, aku rasa mcm nak beli belon zirafah panjang tu...
-tp segan, bukannyer budak kecik...
-lgpun membazir duit aku jerrr(inilah sebab utama)...

...lampu kelip2 yg warna warni 2...
-ader jam yg berlampu2 tu...
-ader jugak mainan lampu2 n banyak la lg...



...ini 3 org yg sedang menungu lg 2 org...

...sambil menunggu, snap pic dulu...


...alieya, ezzah, shikin...

...mainan yg kitorang naik...
...1 game ajerrr, tiket mahal...
...cekik darah betul...

...ROTA WAVE...

...picture2 masa kitorang naik benda alah pusing2 ni...
...mula2 mcm laaa, xkan pusing2 jer kan...
...skali, mainan ni pusing 80darjah kut...
...aku dah laaa duk tepi, habis cik ungu himpit aku...
...sakit bdn bila kene kat tepi kerusi 2 haaa...

...ezzah duduk sorg2,nasibbaik dia xnangis, hehe(ada kisah sebaliknya)...

...ni la lg 2 org 2...
...zeila n husnu...

...aku n kin...

...amik picture lebih2, sebelum tunggu org penuh...



...ezzah sorg2...


...aku pn nak gambar sorg2...

...picture time roda dah pusing...
...hahaha, lawaklaaaa...
...aku rasa, kitorang ber5 yg kuat jerit time 2...


...tgklah minah dua org ni...
...aku sempat snap pic dorg sajerr...
...yerlaaahhh, dah pening pusing2 lama sgt...


...mainan2 lain yg ada...




...sempat jugak tgk show yg ada mlm 2...
...mcm2 jenis tarian...
...enjoy laaa tgk dorg 2 menari...
...teror benorrr...



...then, lepas jalan2, kitorang cari tepat nak makan...
...mula2 aku ngan shikin nak beli roti john...
...tp mcm xmenarik jer roti john 2(mmg pn, bukan mcm lg dah)...
...skali xjd nak beli, beli aper tau??...
...kitorang beli cok benderam a.k.a kuih telinga keling/hindu(aku xpernah dgr nama ni seblum ni)...
...pas2 dah mkn2, alih2 aku ngan kin still lapar...
...nak xnk, beli la jugak roti john yg mmg xberapa nak sedap 2 haaa...


...kami ngan cuk benderaam...


...husnu ngan sizzling mee nyer...


...roti john yg xberapa sedap...

...mkn2, lepak2, then kitorang balik...
...bleh tgk jugak kat blog cik zeila rama2 pasal ni...



...nota kaki:mlm ni ada surprise utk ezzah...
...n lg satu, skunk ni, aku ngah kejer tp lapar sgt2...



...

3 comments:

Wan_hazel said...

wah cam seronok je...seronok lah,,wan tak kuar pun..ehhehe....cian nye...

butterfly said...

wei...buang pic y buruk tu...
ish,nak kena ni...

lieya orange M.I. said...

...hehehe, wan pg lah jln ngan family...
...skali skala...


...eh cik butterfly, biarlah pic 2...
...huhuhu...