Kumbang & Bunga

Oct 19, 2009

- - -vitamin ALB- - -

...nota kepala:entry sedikit menggelikan, sila la ready dulu sebelumbaca okey...

...semasa lieya buat entry ni, lieya berada dekat pantry...
...itu maknenyer apa??...

...maknenyer lieya dah ade kat kolej...
...huhuuu, jb g kul2 ada kelas...(sempat lg on9 kan, hehee)


...okey, korunk tau tak aper itu vitamin ALB tu??...
...vitamin ni sgt elok di amalkan kepada sesiape yg mengalami masalah susah nak be^^k...
...siaper nak kurus pun blh...
...heheee, takdelah kurus maner...
...vitaminALB ni boleh mencuci perut tau...
...so, bila sistem pencernaan lancar, senangla nak be^^k kan...
...sama mcm mkn pil kurus menyebabkan kita berjam2 kunjung toilet tu kan...

...siaper berminat nak cuba???...
...benda ni terhad tau...
...harga berapa??...
...owh benda ni free...see, berpatutan kan...
...katmaner nak dapatkan??...
...owhhh, vitamin ni tak dijual pun kat maner2...

...okey2...
...vitamin ALB ni, semua org ada...
...dia blh dapat pada waktu pg...
...lepas bangun tido...
...dah dapat teka tak???...
.
.
.
.
.
...masih tak dapat teka lg???...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
...vitamin Air Liur Basi...



...huhuuuu, betul tauuuuu...
...korang minum air masak pagi2 sebelum berus gigi...
...lepas bangun tido tu, minum la air masak...
...enzim yg ada dalam mulut time korang lepas bangun tido tu, boleh melancarkan sistem pencernaan...
...tak caya tanyer la org blaja bio...
...betul tak??...


...act, benda ni diamalkan oleh budak2 palapes kat cini...
...kawan lieya ada sorg budak palapes, dia ckp semua ni dorang diajar...
...siapa budak palapes, mesti dorg tau...
...heheee...

...k laaa, babyeee, happy monday to all...=D


...

15 comments:

miera a.k.a merr said...

btol2..!! pnah dgr psal tu...

arque said...

berkesan kaa?time cuti macam selalu jugak lah buat.sebab malas nak mandi awal2.
name pun cuti kan. ;P

lieya orange M.I. said...

...miera- ada org pernah dgr tu, haa kira okey laaa...
...jom cube...=)


...arque- try laa arque...
...time cuti mesti asyik mkn n then syik be^^k...tul tak??...

miss zeila said...

ceit...aku ingt ape la td..haha

meo188 said...

harharharharharharharunsalaimbachik...

lieya orange M.I. said...

...zeila- hehee, takkan la aku doctor, leh cipta vitamin sendiri kut...=P

...meo- hahahahahashim...=p

Cik Akma said...

hahaahamid :P

imHepPie said...

haha ade alasan xmo gosok gigi pagi2 neh ahaha

Pocket said...

akan pocket try,
ngan harapan kurus lagi brad pitt lah pocket nanti :D
heheheh

camana nak dptkan dos yg lebih?
cari air basi orang?
eeeewwwwwaaaaaelk!!

panggil aku shEh said...

BTOL YG AMAT....
sejak dgr info ni dari dulu lagi dh apply lieya! mmg lancar..

amir acap said...

hahaha..mcm tu ye...k2...hehehe..

Fify Hunny said...

wea, asal i amek vitamin ALB tak kurus kurus pun?hahha.

postlah, tips menguruskan badan lg oke? ;p

lieya orange M.I. said...

...cik akma- hahahaaaaper lagi eik??...=p


...imheppie-bukan alasan lorhhh...strategi nak kurus tau...hikhikhik

lieya orange M.I. said...

...pocket- ayoyoyo...
...kamu mau dos yg lebih...waduh, mmg susah laaa, kamu sanggup kaa, lieya blh mintak derma...


...uuwwweeekkk...=p


...eiii, geli la pocket...

lieya orange M.I. said...

...sheh- haa, mmg betulll...
...boleh wat awet muda lg tau...


...amir- try la okey...
...lepas ni takyah beli julab lg...=))