Kumbang & Bunga

Oct 25, 2009

- - -sebab dorang ni student U, so dorang ni pandai???- - -

...salam semua...
...lieya sekarang ni, runsing tak tahu nak buat aper...
...ishhhh, padahal banyak lg nak kene study...(budget mcm dah start)=D
...tak start lg pun sebenarnyer...
...takpelahhh, update dulu...heheee
...insyaaallah, lepas habis terjah semua blog, baru g study yer...


...okey, lieya nak cerita berkenaan tajuk lieya tu...

...sebab dorang ni budakU, so dorang ni pandai???...
...pandai aper tau????...
*
*
*
*
*
*
...pandai _ _ _ _ _ _ _ _ ...(jengjengjeng)

...geram weyh ngan dorang2 ni...
...meh lieya cerita...(okey cerita baru nak start yer sekian harap maklum)=p

...hari jumaat lepas, lieya ada program kat kolej...
...PROGRAM ENTERING PETRO SOUNSATIONZ...
...program ni untuk belajar cara2 untuk menjadi seorang DJ...

...haaa, ni AJK URUSETIA...
...owhhhh, lieya nak senyum lebih2 patutnyer, tp malu sbb ramai org lorhh...
...see, i ni pemalu orgnyer...=p

...untuk hari tu, kitorang jemput DJ RTM PERLIS...
...nama dia???...erkkk, sorry ler, luper la pulakkk...
...dgr suara dia kat mikrofon, mak aiihhh, sedap jer weyh...

...EN. DJ tgk semangat bercerita...

...majlis ni kan formalkan...
...sooooooo, student2 kat yg datang kenelah berbaju semi-formal...
...korunk tau tak semi-formal???...
...t-shirt n slack laaa...n kasut pun, formal la kan, tanggal pakaai selipar jepun...

...kes2 dimana budak2 U ni nak tunjuk pandai...
...bila, datang memakai tshirt, seluat track n selipar...
...pastu ajk2 ni, pergilah kat dorang, minta balik, tukar slack kan...

...kes pertama...
...ajk:boleh tak lepas daftar korung balik tukar slack??...
...student2:owwhhh, block kitorang jauh, lgpun kami tak tahu pun...
...ajk:takperlahh, ceramah start lambat lg, lgpun, kami dah tampal poster(bersepah poster okey)(tipulah tak perasan) kat setiap block, maybe ualls tak perasan...
...then bla3...dorang pun balik la jugak...

...kes kedua...
...ajk:boleh tak korung balik dulu tukar seluar...sebab majlis kitorang formal laaa...student kene pakai semi-formal...
...student2: ni semi formal la ni, kami pakai kasut bertutup la ni...(ngokngek kepala kemek, seluar track bukan formal ngok)
...ajk:sorry laa, korung kene pakai seluar slack jugak n yg pakai selipar ni, mmg kene tukar la...
...student2:kitorang takde seluar slack la...(buat muka toye)...
...ajk:takperlahhh, korung balik tukar selipar jer laa eh...(dalam hati dah menyumpah2 ada bg alasan bocaaa mcm tu)

...dorang ni pun balik buat muka tak puas hati, pastu dtg balik dgn pakai seluar slack...
...dah agak dah, mmg penipun nak mati...
...hoiiii, korung umur dah besar panjang dah masuk U, takkan satu seluar slack pun ilek...
...plez laa, nak tipu pun, agak2 yerrr...

...so, assume dorang ni aper tau...
...sebab dorang ni student U, so dorang ni semua PANDAI MENJAWAB...

...korung yg sem 1 ni kan, takpayah la nak tipu akak2 senior...
...dorang ni lebih bnyk mkn nasi dgn garam...
...so, alasan2 tak munasabah tu, takpayah la nak kelentong...
...pe salahnyer korang ikut peraturan...
...nnt bila korung dah buat projek sendiri, baru korung tau, ikut protokol tu penting utk setiap majlis...
...jgn main2, nnt kene kat batang hidung sendiri yg malu...

...k laaa, esok isnin, mesti ramai pg kerja, selamat bekerja...
...yg bersekolah, selamat besekolah...
...yg nak periksa, selamat berperiksa...
...gudluck bloggerzzz...

...ending with ajk's picture...

...chinese n indonesian student...
...smart tp macam waiter sikit...
...maybe protokol should not choose d with colour...

...n miss2 girl yg world...hehee
dari kiri
...ezzah, shikin,seha, pengarah, ika, lieya, bella...


...

17 comments:

sharamli said...

heee..
sy adalah terasa....
slalu sgt crik alasan kal0 kena mcm tu

lieya orange M.I. said...

...sharamli- alamakkk, jgn camtu...
...kitaa semua pernak jd kunior, n akan jd senior...=D

imHepPie said...

haha sharamli dri skolah lgi mmg camtu tau dah...5taun ngan dia da knal btol haha...

erkk..tu la kunun2 da masuk u pandai sgt la tuh..cehh..menjawab je pndai

miSs siv said...

hoh..
hahaa
aku terase.
biase lah. lagi2 pulak da 3rd year..mmg suke buat kepale sendiri~

panggil aku shEh said...

mmg nak kene budak2 tuh
sheh ade gak pnh organize event pastu dtg lambat la, bile tye wat poyo jer.. mmg kurang ajar la. tp bese nyer freshie agak takut tp tau jer la skang ni kan even freshie pon dh memandai lawan tokeh. kunun OTAI LA SANGAT.

arque said...

ades.aku kalau dtg event2 macam ni,dtg lambat sikit.pastu cakap laa event dah start.kompem boleh masuk.sile praktikan ye. ;P

Cik Akma said...

haha biase la tu students :)

nofeel said...

salam/..
lolx..
biasa la junior..
rase cam best je..
padahal hampeh je..
haha... nak kena raging dlu tu..
baru btul.. hehe..
ape2 pon lawa rambut..
hehe

lieya orange M.I. said...

...imheppie- aar, mmg laaa, kunun cam pandai, tp kalau pandai, bg la alasan baekk sikit...ni hampeh...

=D

lieya orange M.I. said...

...miss siv- jgn terasa eih...
...act, benda ni biasalah kan, cuma junior ni patut bg alasan yg tak leh wat org geram...
...ini tak, alasan ntah paper jer...

lieya orange M.I. said...

...sheh- haaaa, bab freshie lagak mcm otaai, tu yg menyampah tu...
...dulu kita ni freshie, ikut jer semua...yerlahhh,takut la apa2 hal...
...ini dorang ni, baru satu sem jagung, dah lagak otai...

lieya orange M.I. said...

...arque- eh eh2...kamu mengajar pulak yer...
...tp baik gak kamu datang, ingat tak dtg lgsg event tu...hihiii

lieya orange M.I. said...

...cik akma- betul laaa, mmg student biasa camni...=p

lieya orange M.I. said...

...nofeel- kat U jarang la ada ragging2 ni...
...kat sini dema wat hal masing2...
...tu yg lagak mcm otai jer tuh...

efyna said...

hehe..
sebbek tak g time tuh..
hoho

amad said...

nanti kirim salam kat amoi budak petro..
hehehe..
ckp ngan dorang.. i miss all of them..
hehehe..
jangan marah..

sabree said...

Sape yang suke sangat menjawab tu hhe