Kumbang & Bunga

Oct 12, 2009

- - -tanggungjawab anda- - -

...haaa, semua ni dah mengundi ker...(ish, salam takder ker minah ni)
...salam semuaaa...(br sopan sikit)...=D

...urmm rasanyer sekarang ni, semua U tgh musim mengundi kot...

...kawan2 semua undi tau, lieya dah mengundi dah...
...bukan aper, undi ni tanggungjawab anda sendiri okey...(yer, anda yg sedang baca laa)...
...semua org ada tanggungjawab, cuma ikut waktu jer...

...mcm sekarang ni, pg td la, UUM suruh semua student undi...
...U lain pun, mesti ada punyer...betul tak betul tak??...
...ni peringatan utk budak2 UUM, baik kome semua undi, kalau tak nnt kene buang DPP(kolej)...
...sanggup kah anda dibuang kolej??, lieya tak sanggup...petronas ni la paling best walaupun kedekut(matiii la kutuk DPP sendiri)...

...bagi yg undi politik2 tu pun sama...alaa, undi pilihanraya tu...
...jgn lah korang tak pg mengundi, tak kisah la korung nak undi parti aper...
...tp yg pasti, korung semua jadilah rakyat yg bertanggungjawab okey...
...(ni bukan kempen utk maner2 parti eih, ni lieya suruh korung mengundi, sbb itu tanggungjawab okey)...
...=)...


_______________________________________________________

...cerita tentang esok...

...besok pagi kan, pukul 8.30 pg, lieya ngan kawan2 ada seminar...
...seminar kewangan bersama ASNB...

...heheee, elok sgt la lieya pergi seminar ni...

...kan lieya baru jer daftar ASNB ni...

...picture2 yg dah di upload sekian lama, sekali baru jumpa...aper lg, tayang la...=p
...kat post office gombak...
...kat sebelah ong tai kim tuuu...

...time pergi ni, best tak ramai org...
...amik no, terus dapat pergi kaunter...
...haaa, lepas tu kalut, tak isi borang aper2 lg...
...nak daftar, kene photostat ic dulu...
...kat post office, charge 40sen...mahal gilerrr...
...(nampak benor minah ni nak duit jer, tp kedekut, ishhh3)...('_~)

...see, lieya dah dpt buku ASNB lieya punyer sendiri...
...tgk kat tingkap tu, haaa pasal tu la tak ramai, hujan lebat sesangat lebat...

...org lain letak duit dalam ASNB beribu2, lieya letak tak sampai 300rat...=p
...takper2, sikit-sikit, lama-lama jd bukit...


...untuk seminar esk, bukan pergi utk mengejar duit sajer yer...
...dua2 belah mata lieya belum lg ter'wink2' ingat duit jer...
...tp sebelah mata dah...chiittt, apa daaa...hehe=)

...pasal ASNB ni, kitorang ada benda2 yg musykil...
...so, itu pasal nak peergi, kut2 blh tanyer semua benda yg lieya musykil ni...
...kita tunggulah esk, later lieya cerita2 pasal ASNB...
...(kempen ASNB pulak)...

...=)...


...

11 comments:

imHepPie said...

waaa..nnti dwet da simpan byk dlm tuh ley blanja mkn eh...

miera a.k.a merr said...

kalau anda tak suka sy...pangkahlah sy.... kalau suka..pangkahlah juga...... undilah sy..!!.haha....
tingat zaman election kt u dlu...

lieya orange M.I. said...

...imheppie- haaa, belanja??, aiyakkk, itu gua mau simpan untk gua punyer itu wedding lorhh...(hehee, kukuh tak alasan ni utk kata lieya kodekut??)
...insyaallah, dah bnyk nnt, okey jer, rezeki ada dimana2...cehhh=)

lieya orange M.I. said...
This comment has been removed by the author.
lieya orange M.I. said...

...miera- kalau tak suka pun, ku totap undi kamu..hehee=p

Nem0 o0h Nem0 said...

sy plg tak suka mengundi..eee

bgs la simpan duit,kang leh guna time terdesak..hehe

lieya orange M.I. said...

...tak baik tau, ngundi laaa...
...pengalaman tu, bukan datg sekali, maner tau, sok kita yg diundi ker...=p


...tabung amalan yg sihat..=)

wunny said...

aik? u lieya musim mngundi ke skrg? heee. bukn sume u mngundi sem kdua ea..haaa..undi, jgn x undi..tp lum lg dftr undi utk negara punye..hik3..

.fatin nabila. said...

kite still account ting, xtransfer jd asn lagi.
lieya 88 ke brape eh?

lieya orange M.I. said...

...wanie- aar, u lieya sekarang tgh mengundi...tp dah habis dah semalam...=)

...fatin- asn??...fatin. lieya 89 laaaa...=))muda dr fatin setahun kan...=p

Mr Daha said...

Cam familiar je kawan u tu.. Hm.. silap org kot. :)