Kumbang & Bunga

Oct 2, 2009

- - -sudah jumpa- - -

...sewaktu jari sibuk mengetak-ngetuk keyboard, jam dah nak pukul11 pg...
...uiihhh, lambat gila anak dara ni bangun, very tak senonoh...
...huhuuu, tp ada alasan...hehehee
...lieya tido lambat semalam, buat assignment...tu yg bangun kul 10 tu...
...nasib tak de kelas hari ni...

...petang ni pukul3 lieya akan pergi ke perlis...
...kolej ada buat aktiviti meraikan hari raya bersama anak yatim...
...mintak-mintak program berjalan dgn lancar...
...nnt dah free, lieya tepek gambar2 mereka yerrr...=)


___________________________________________________________

...okey, aper yg lieya dah jumpa ???...

...lieya dah jumpa compaqpowder lieya...
...selama ni lieya pakai bedak putih jer...
...kenal tak bedak harumnasila...=)
...haa, bedak yg beli kat pekan rabu tu la yg selalu lieya pakai...

...niat di hati mmg nak beli comparpowder, tp tak jumpa2 yg sesuai ngan warna muka...
...(act, dah jumpa, tp loreal, adoiii mati la nak beli bedak mahal camtu)...
...selalu pakai, kulit akan jd cerah drpada biasa...
...muka jer cerah, tp tgn bukan main gelap lg...
...jdnyer, hr tu pergi watson dgn bucuk, gigih la cari bedak ni...
...lama nyer pilih, muka dah mcm2 bedak dah sapu...

...muka lieya tanpa dibedak...
...bulat kecik kat hidung tu, parut jerawat...
...dlm picture taknampak sgt...

...bedak ZA yg lieya beli...
...bedak warna biru, sama mcm blog lieya sekarang ni...heheee
...owhhh, yg penting bedak ni spf 20...

...muka lieya dah dibedak...
...tak bnyk beza tp muka nampak serata...
...warna kulit lieya tak berubah...
...i mean, tak memutih selepas pakai bedak...

...sesiapa nak beli bedak, cr lah yg sesuai dgn kulit...
...jgnla yg kulit gelap, nak pakai bedak cerah...
...nnt buat muka nampak kelabu...
...yg kulit cerah, cr warna yg betul2 sesuai...
...=)...



...

6 comments:

Encik Azizan said...

zizan ad je..lieya x dtg cmne nk nmpk..huu..

bole thn bedak tu..nk bli satu..ngeh3

lieya orange M.I. said...

...en azizan- hehee, nak beli la satu yer...=p

Pocket said...

wah!!
pocket yg lelaki ni sunggoh la tak nampak bezanya,
yg tahu...

sebelum tu lawa...

selepas tu lawa jgak..
eh?^^

kna blajar tgk orang lg lah, huuuuuu

panggil aku shEh said...

hehe.. sblm selepas=cun

lieya orange M.I. said...

...POCKET- nak tgk org pun kene belajar jer...xpayah laaa...heheee

...mesti suka tgk org ni...=)

lieya orange M.I. said...

...sheh- yokerrr...makaceh...=p malu laaa..hihii