Kumbang & Bunga

Oct 18, 2009

- - -mata buat hal atau perut yg yg marah??- - -

...nota kepala: entry ni dibuat ketika jam menunjukkan pukul3pg...

...selalu notakaki, kali ni nota kepala...(maybe sewel takbetul sikit mln ni)
...weyh, apesal mata ni ngade2 taknak tutup ni???...
...mata oh mata kenapa ko taknak tutup...
...mcam mane aku nak tutup, aku puntaktahu...
...aaaaakkuuu pun tak tahu...

...corfirm minah ni takdpt tido ni...=p

...ehhh, lieya taktahu la nape mlm ni susah sgt nak tido...
..sebab nak balik sok kot??, huhuu bus pukul10.30mlm...
...dahla kalini balik, nak mkn aper, semua dikatakan tercapai buat setakat ni...
...sok ade lg...
...tunggu yer perut...=P

...antara makanan yg berjaya di ngap oleh lieya...

...sampai 3pingganlieya mkn...amikk ko..
...perut ni dah mcm sfera dah...

...benda ni laa...
...apekah yg sedang ditumis tu??...

...okey ni chef kita pada hari ini(semalam la)...
...sibuk memotong daging yg dah direbus...
...ada daging, ade tulang...campur laa...

...2 org budak yg menambah kesempitan didapur...


...ni chef ke2 pd hari tu...
...okey, bukan chef yer...lieya tipu jer...
...ibu lieya yg masak sorg2...

...yg lain semua pembantu sajoorrr...

...mee yg direbusoleh lieya orange MI...=)
...sedap tau lieya rebus...
...ada beza ehh???...

...ada2...heheee

...muka yg dah sememeh lepas buat mcm2...


...semua dipotong dan direbus oleh saya yer...
...except, toge n tahu, di buat oeh asiela...
...leceh la potong ekor togee...

...haaa, menu utk hari ni, adalahhh...


...jeng3...




...mee kuah laa...
...bukan mee bandung ker, kari ker aper eikk...
...ni MEE KUAH...

...siape pernah rasa???...

...sedap tau...
...mesti cubaaaa...

...ni lieya punyer...
...sy tak mkn sayur yer, jd hijau2 takdibenarkan ada dalam pinggan tu...

...dihidangkan bersama air ribena...(abaikan budak kat belakangtu)
...baru istimewa dgn ribena kan...=))


...ntah2 takleh tido sbb perut kenyang sgt tak??...
...ishhh, mkn lg tak hingat dunia...

...waaaaaaaaaaaaa, lieya nak tidoooooooo...
...mata ni nak kene ni...
...nak kene pejam jugak, kene paksa jugak ni...

Zzz
zZz
zzZ

...

20 comments:

arque said...

adei.aku dah lapar dah ni.haish.
stepler kan mate tu.senang cite. ;P

lieya orange M.I. said...

...arque- adoiii, sakit ar mata lieya camtu...
...stepler pakai tahimata berkesan tak???=p...

arque said...

haha.cube letak gam pulak.
stepler pakai tahimata tak boleh,gam pakai tahi mata confirm boleh. ;P

miera a.k.a merr said...

uish..ade ribena... kellllaassss lieya... ~

lieya orange M.I. said...

...arque- pakai gam??, konpem blog ni bersawang buat selama-lamanyer...huhuuu

lieya orange M.I. said...

...miera- hyeee, kamu pun penjaga mlm ker...
...heheee, ribena mmg kelasssss...=p

BuLaN iTu aKu said...

adoiyaii
lapar la pulakk..
nak g cari mee kari jap la

lieya orange M.I. said...

...bulan- kat kolej ader mee kari ker??...
...mee kari nelson sedap...
...mee kari stlye cine punyer...sedappp

panggil aku shEh said...

alamak best giler.. mmg boleh jadik istri org dah lieya nih! hahahahhaha

sharamli said...

buat 0rg rasa lap0 je kamo0 ni...

meo188 said...

suap sy mkn leh?

lieya orange M.I. said...

...sheh- aduhaiii, isteri org???...
...nnt kempis la bumbumcit bucuk lieya tu...=P

lieya orange M.I. said...

...sharamli- huhuuu, ntah kenapa entry lieya lebih terjerumus ke lembah makanan ni...huhuuuu=D



...meo-meh la lieya suap...nganga besarrr2...aaaaaaaaa....=P

IxoR@ said...

Lieya...mcm mee kari pun ado...sedap tak? sis tgk pun dah naik berselera..

lagi best, ada air ribena...my feveret tu!

Pocket said...

luv the pic!!
terutamanya yg dari bawah tu,
heheh:D

mee kuah ngan mee bandung apa beza nya yek?

Encik Azizan said...

woo mkn2..bile la ad org nk bnje..hahahas

miss zeila said...

aku tak sempat merase mee ni..huhu

lieya orange M.I. said...

...pocket- beza nyer ada mmg beza...
...rasa pun lain mmg lain...
...tp lieya tak tahu nak explain kat pocket mcm maner...
...sorry pocket...

lieya orange M.I. said...

...sis exora- aar, ada ribena baru istimewa...huhuuu, mmg terpengaruh ngan iklan betul...

lieya orange M.I. said...

...encik azizan- patut kamu lah belanja...=p

...zeila- aar, kamu tak rasa pun...huhuuu sodih2