Kumbang & Bunga

Oct 8, 2009

- - -malam pertama dan kedua yg terpaksa berjaga- - -

...okey, tajuk entry takde kene mengenangan tut tut tut yer...
...sila jgn pikir lain...=)

...malam pertama yang terpaksa berjaga...

...kali nie lieya nak cerita pasal add drop tu...
...mlm tu, kan lieya kata lieya ngan kawan2 add kat dalam surau FPK...


...tengokkkk, laptop dah ready dah bukak dah nak add...

...cursle tu, dah letak kan tempak add dah, tinggal klik jer...
...skali tekan, terus no connection tau...
...very2 d gilosss line mlm tu...

...sambil boring menunggu...
...bukan boring jer okey, tp jari lieya dah nak kurus dah...
...jari telunjuk jer laa...
...mana taknyer, dok tekan button F5 utk refresh jer...
...gghhrrrr, sgt la bosan plus penat plus bengang...

...kwn2 yg duk kat pantry kat kolej, lg takdapat buat aper...
...ehh ada ada...
...dorang dpt mkn kuaci dgn sepuas-puasnyerrrr...
...hahahahaa...

...ika, org pertama antara kitorang yg dpt add subjek mlm tu...
...pukil12.10 am mcm tu la dia dah dpt buat...
...cam senang jer makcik ni buat, aper special sgt er laptop kamu tu?...
...(aper denggi sgt ni, hehe=p)...
...lepas dah 12.30 am, abg faiz(ni lolly kenal ni=p) bawak kitorang pg HEP...
...dia kata hep laju cikit...
...tp kitorang taknak pg mula2 sbb dah ramai giloss takde tempat nak duduk...

...keadaan HEp pukul1 am...

...then akhirnyerrr...
...toce toce to abg faiz sbb kami berjaya add course pikul1 camtu...
...kalu sem lepas, pukul4am baru berjaya ok...

...muka happy dah dpt kelas yg kami nak...

...pukul2.30 dah balik bilik...
...owh, balik lambat sbb tolg kawan2 add skali...
...dah tahu dah semua password dorg...(padahal tak hingat aper pun)...
...habis sudah cerita malam pertama...
...eh, bukan...silap2...
...habis sudah cerita malam pertama yang terpaksa berjaga...

...cerita malam kedua yang terpaksa berjaga...

...alkisahnyer, hari selasa mlmtu tgh syok2 tido...
...skali pukul2.30 pg, bunyi kkkrrrinnggggg...
...haisshh, tgh syok2 mimpi jumpa kekasih pujangga(tipu jer nie)...
....dah kene bangun kelam kabut pakai seluar...(lieya bukan tak pakai seluar eh time tido, i mean sarung selaur yg proper laaa)...

...ni semua sebab abg bomba la ni...
...ajak dating pukul2.30 pg...
...kacau jerrrr...huhuuukelam kabut siap2 nak kuar bilik, amik hp, semua...
...kalau la betul2 terbakar, sah2 keluar paper front page, SEORANG SISWI TERKORBAN KERANA MENYELAMATKAN HP(telefon bimbit) YANG DIA SAYANGI...

...kereta abg bomba...lori la
...kolej petronas ada date ngan abg2 bomba ni...
...abg bomba nak buat show....=)
...hehee, ada latihan kebakaran sebenarnyerr...

...show api menyala...


...owh ambulance pun ada...
...ingatkan sajer lakonan nak bagi real kan...
...skali memang ada org sakit tau mlm tu...

...jantung dia terkejut kot, loceng kuat sgt...

...ni lieya ngan roommate...

...tgk la dia, elok jer kan, tp kat bawah sebenarnyer kain batik jer tauuu...



...



15 comments:

imHepPie said...

ahahha mesti kelako tgk dressing org mlm tuh..

panggil aku shEh said...

hahahhahaa.. kaen batek?
hebat ar korang!

lieya orange M.I. said...

...imheppie- memang kelakar pun, bj kelawar semua ada...

...sheh- aar, terbaik...=)

arque said...

yg part latihan kebakaran tu memang tak boleh blah.mengantuk kot.ades~
kalau buat latihan tu siang2 tak boleh ke.igt kebakaran betul2 terhad untuk siang je.
haha.emosi pulak.

lieya orange M.I. said...

...arque- betuil3...
...tak paham naper nak buat mlm2 tgh buta...

abcdeftyyhahh said...

salam wah wah. mcm best je.
tp bomba tu mmg xbest heh ;p

lieya orange M.I. said...

...ftyyhahh- bomba tu memang tak best...=) ganggu2...

sharamli said...

macam2 aksi ada..

lieya orange M.I. said...

...sharamli- aar, mcm2 aksi dan ragam...

arque said...

mengenangan? followngan?
kalau ade ngan memang kene eja rapat2 eh lieya.
hrmm.bende baru ni.kui3. ;P

pauhputik said...

hahahah nak add subjek pon susah sangat ke???

cam sama je ngan situasi kat unisel nie

tapi x dak la sampai susah sangat cam korang neh

.fatin nabila. said...

fire drill tu [tol x eja nehs? haha], lama gle kot xmerasa. last sekolah rendah, siyes, nak lagi, :p

efyna said...

mlm tu ade dak histeria la..
jerit2!
gle kuat...

lieya orange M.I. said...

...arque salah taip laaa, ngeee, followngan pun sedap la tu...=)

lieya orange M.I. said...

...pauh putik- tu lahh, kat U ni dah takde dah jadual mcm kat skolah tu...
...dulu kat sekolah senang jer kan, hari 1st pg sekolah dah dapat jadual, pastu salin jer...
...kan senang mcm tu...=p


...fatin- adoooiii, tak payah laaaa, kacau mimpi ku sajerrrr...