Kumbang & Bunga

Sep 9, 2009

- - -sinus @ resdung (sama sajer)- - -

...hyeee blogger semua, hari ni dah puasa ke brape yer...???
...jgn lupa tau, minggu depan dah raya dah...heheee
...sabar tau semua, yg maner takde tinggal puasa lg, teruskan...

...cerita tentang semalam...

...ya allah...semalam sakit gilaaa la kepala ni...
...dah lama tak sakit, tetiba dtg pulak...
...time cuti midsem bulan lepas, aku dah pg klinik dah...
...pg pusat perubatan homeotherapy...
...klinik ni bukan mcm klinik biasa...
...dia nyer ubat ngan rawatan dia lain...
...setahu aku la kan, ubat dia no alkohol...
...rawatan dibuat dgn teknologi canggih...
...so, doc ckp, sinus aku teruk, n bnykla yang aku kene pantang...
...antaranya telur, seafood...
...laaaa, dah lari topik dah, ni cerita bulan lepas ni, bukan semalam...

...okey sambung balik...=p
...aku dah diberitahu oleh doktor, kene pantang mkn2 ni kan...
...al kisahnyerrrr, semalam hari ke2 aku dah mkn jambu rojak mak bee...
...huishhhh, maner la aku tahu selama ni rojak ada belacan bnyk...
...belacan kan udang kering...
...padan sedap jerrr....huhuuuu
...dua hari berturut2 la mkn jambu ni...sedapppp
...saper tk pernah rasa rojak mak bee???...
...pasti kan anda rasa tau...

...meh aku cerita sikit tentang tang mana aku sakit...
...sinus yg aku alami, sgt teruk di forehead...

...surrounding eye n check tak da paper...clean n clear...

...sinus forehead ni, mmg kene pantang mkn tau...
...kalau tak, mmg akan pening sampai belakang kepala...
...rasa kepala nak pecah pun ada...

...benda yg tak blh mkn...
...seafood-udang, ketam, sotong...
...telur...(ni paling perit skali nak pantang ni)
...kek n icecream penuh dgn telur...tak blh jugak
...laksa ada belacan, so cannot...

...so, siapa yg pening selalu mcm aku y hari2 pening, cuba pg check n try pantang...
...mmg seksa, tp rasa sedap jer, hari2 tak pening sgt...
...kalau tak, mmg aku pening hari2...

...ohhhh, kuih raya???...kan bnyk telur kan...
...doc ckp, mkn la sikit, merasa, takkan nak tgk kjer...
...tp...
...bahulu tak boolllehhhhh yerrr...

...

3 comments:

panggil aku shEh said...

rojak mak bee!
gilew best lieya! org slalu mkn ngn mangga. hehe.. mmg xlengkap ar kalo xde mende tu.

haha.. da taboley makan ea!

iLhAm_bEcKs said...

kamu ade resdOng ye??
sme lah kite!!
hehe
sy?? juare bersin paling kuat tau..
tercabar x??
muaahahhahaha
niway!!
camat bcuti ye kamOoo

Nem0 o0h Nem0 said...

aku de migrain teruk,kalo sakit aku layan dgn tido jek! tapi seksa kan?