Kumbang & Bunga

Sep 7, 2009

- - -kisah ego ku- - -

...hari ni pergi kelas FMI(financial markets and institution)...
...as usual, pukul2 nyer kelas, mmg ramai orang naik bus...
...nak jalan??, aduh tak larat la cek nak jalan tgh2hari...

...so masuk kelas mmg lambat la, lebih 15minit lambat...
...masuk2 kelas, kawan aku ckp, ada kerja kene hantar...
...individual nyer kerja, kene ada intro, content n conclusion...
...masuk pun 2.20, nak hantar pukul3...??????
...dalam hati, mmg geram gila ngan pakcik bus...
...semua salah dorang sbb taknak amik org, nak turunkan org jer...

...lg 1, masuk kelas FMI ni, aku ada 1 penyakit...
...masuk jer kelas tu, mesti jantung aku gerak laju2 tu...
...tak tenteram la masuk kelas ni...
...padahal lecterur okey jerrr...
...cume tu la 1, kalo dia bg kerja, mmg time2 tu jantung aku tak tenteram...(jantung ke hati eik)

...tajuk assignment tu Bond market development in Malaysia...
...mak oiiiii, aper la yang aku nak buat dlm brape minit tu...
...memang kelam ankabut la time tu...
...last2, aku hantar jer, siap tak siap pun, aku sendiri tak tahu...
...heheee, blh kan camtu??...
...mmg aku camtu pun, sbb aku tak tahu per nak tulis dlm essei tu ha...
...aku salin jer dlm buku...

__________________________________________________________

...bermula kisah Ego ku...

...bukan aku yg ego yer, tp motor ego aku...=D

...balik dari kelas td, pergi library, buat assignment makro...

....pastu aku pandang luar, tgk kawasan luar...(berangan ni, pikir masa depan)=p

...tetiber msj ayah aku 'ayah, motor ego brape eik? mahal tak?'...

...haaaa, aku terus msj ooo, nasib ayah aku takda sakit jantung...

...kalau tak, mesti dia terkejut anak perempuan dia tertiber b msj mintak motor...

...pastu aku msj la balik 'takdelah ayah, saje main2'...heheee

...nilah motor yamaha ego yg aku berangan angan kan tu...=)

...alankah mudahnyer bergerak sana sini guna motor...
...tak payah nak sewa2 lg...
...tak payah nak naik bus lg...


...nota kaki: hari ni pergi PMC (pasar mlm changlun)...
...ehem ehem...sy dah sewa motor dah...hehee tp bukan ego...huuhuuu

...

5 comments:

Redbloodsnow said...

amik kaler merah yang. lagik lawa giler taw..hehehe.

azra said...

hohohoh..
ego s cntik!!
wana putih lawa

panggil aku shEh said...

i ade nouvo jer..
ego pun cm best.

lieya orange M.I. said...

...zie- kalau kereta lieya minat warna merah...
...motor tak kut...putih lg lawa...hehee

lieya orange M.I. said...

...azra- aar, warna putih mmg lawa kan...=p

...sheh- i tak da paper...huhuuu(sedih nyer ayat)...