Kumbang & Bunga

Jan 26, 2010

- - -permintaan yg patut diterima atau ditolak?- - -

...pasti ramai yg teringin untk duduk kat salah satu kerusi tu kan...

...gambar takde kene mengena tapi tempiasnyer ada kot...

...ni nak cerita ni...petang td, dapat satu mesej, tanyekan lieya nak tak utk jd pengarah projek...ada 3projek yg exco sebut, suruh lieya pilih mane satu...hurmmm, happy pun ada sbb terpilih utk handle projek...yerlah, selama ni, jd ajk biasa sahaja...

...tapi masalahnyer, takut la pulak...takut tak mapu...dari dulu mmg macam ni tau...nak, tp tak confident...naperlah diri ni tak dilahirkan utk jd seorang yg confident...bukan aper, best tau tgk org2 yg confident level dia tinggi...life dorang mcm mudah sbb dorang yakin...lieya???...hurmmmm, mmg slalu tak yakin ngan diri sendiri...

...bila teringat lect Dr. Amy kata, find something n do it while u in campus life(tp time ambil degree la, sbb bila ambil master, pasti tak sama)...sekarang dah semester 4, ada lg 1thn setengah lg, lieya nak hidup kat U yg dikelilingi hutan ni...hishhhh, mampukah lieya nak handle projek ni...takut tak mampu or salah buat...tp kan ada org kata, belajar dari kesilapan...soooooo, lieya rasaaaaaa........no no noooo...lieya tak rasa aper2 lg sekarang ni...

...kene pikir betul2, nnt nak tanyer ibu dulu...nak tanyer kawan dulu...nak tanyer bucuk dulu...nak tanyer exco dulu...nak tanyer saper lg eik...blurrrrrrrr...


...

15 comments:

nursarah said...

belum yakin tu, practice make perfect..=)

lieya orange M.I. said...

...sarah- makacehhh...=D

noor afzan said...

wat dulu baru tahu sis..
tak cuba tak tahu..

F.Aminurrashidd said...

jadi pengarah? try lah.. cari pengalaman.. its better daripada tak mencuba langsung bukan?.. =)

lieya orange M.I. said...

...noor- insyaallah, kalau hati ni terbuka...cehh, ayat poyokan...=p

..masih berpikir2...teong3

lieya orange M.I. said...

...aminurrasshid- sedap la nama..hehee...mmg rasa nak try...tp kekuatan tak cukup lg nihhh...tgh kumpul2...=D

Rabiatul Adawiyah said...

confident tu akan datang juga bila awak dah practice banyak kali.. hrmm.. peluang datang sekali jer wak.. accept je yang mana awak suka dan try.. umur kita makin meningkat.. kalau takde pengalamn besar macam nih, sampai bila-bila org pandang awak had tu jer.. awak kena buat org lain say u can do it!!

-rabiatul adawiyah-

lieya orange M.I. said...

...adawiyah- tQ...sy hargai per awak cakap...mmg betul pe awak kata tu...sy pun rasa sy mcm nak try...=D

L.Lawlett said...

tapi kalau karier masa depan saya is doktor tak dapat la duk meja macam tu . em , takpe la as long as can treat patient well

saypOOL rafhtello said...

cari pengalaman..try benda baru best!!!!

Mr Kamikaze said...

mestilah yakin pada diri sendiri, bru boleh berjaya...cayok2

deusXmachina® said...

jangan takut
konfiden
peluang camni bukan selalu
mana tahu ni peluang untuk improve to the better level
gud luck woke

nice song...estrella...sayang liyana fizi dah jadi solo skunk

eqbalzack said...

cikgu rasa mcm kenal je...hehe

Cik Norfa said...

tak rugi mencuba...kalau kita tak cuba itu yang rugi.

so, harap2nye awak terima jela ye tugasan itu. time kat U la baru nak rasa pegang jawatan besar2...

lieya orange M.I. said...

...lawlett- bakal doctor rupenyer...=D

...sayp00l- mmg itu yg aku inginkan sebenarnyer...

...kamikaze- tQ yer...=)

...machina- betul la pe yg kamu kata tu...thankz ok...=)


...zack- cikgu kenal camner pulak ni...=)

...norfa- time kasih cajap kat sy camtu...sy pun harap2 sy terima...tp masih difikirkan lg...=]