Kumbang & Bunga

Jan 2, 2010

- - -lembu oh lembu- - -

...salam...
...urmm, esk ahad, mesti ramai lg yg syok bercuti2...
...yerlahh, dari jumaat cuti, ada yg mkn angin ker, shopping ker kan...
...tp lieya esk, kne pg kelas sorg2...
...huhuuu, member lieya, zeila dia balik abg dia tunang...
...bila dia nak tunang ntahlaaa...=p

...nasib baik esk satu kelas jerrrr, kalau tak, lieya pun ponteng skali haa...
...minggu ni, lieya g kelas BLE sorg2, minggu depan dia pulak g sorg2...
...hahaaa, padan la muka, sebab next week, lieya pulak balik...
...hooorraayyyyy, tp sedih la kene ponteng kelas BLE tu...(sedih tipu jerrr)=p
...k laaa, nak sambung tgk cerita korea...
...enjoy uolls nyer sunday okey...=D


_________________________________________________

...oh yerrrr...
...sebelum tu, lieya nak jadi doctor haiwan kejap...

haaaaaaaaa

...ehh, tipu jerrr, sajer nak letak picture2 ni dlm blog ni...
...time ni, raya haji...
(lama giler simpan, yerlahh, ambil gambar nyer rajin, uploadnyer tu yg malas)


...mata lembu...
...tp yg peliknyer...
...tinggal sebelah jer mata lembu ni, lg sebelah tercicir kot...

...haaa, ni buah pinggang...
...mcm daging aper jer kan...
...ishhh.buah pinggang manusia camni jugak ker...


...lastly, lidah lembu...
...omg, mmg besar giler lidah lembu ni...
...cukuplaaa 1family makan ramai2...

...acuyuli buat lidah masak merah...
...lidah ni, kene goreng dulu, kalau tak, daging dia liat...
...aissshhh, saper mkn lidah???...

...no no no, lepas lieya tgk lidah lembu tu dipotong2, lieya tak mkn pun...
(mcm la b4 ni mkn kan...hehee, mmg tak mkn pun)

...tp adala lieya rasa jugak, bila mkn teringat2 lidah yg lum msk...
...hurrmmm, mmg takkan mkn la lepas ni...
...bluuweekkk...

...ada ker org masak organ lembu selain lidah, paru tu...
...maksud lieya, otak, usus ker, buah pinggang tu ker...
...ngeee, blh ker mkn eik??...


...penutup cerita dah letak awal2 kat atas...heheee
...nite...


...

15 comments:

Jard The Great said...

ngeri lak tinguk gumpalan daging tu. wekk.. ehehe..

iLhAm_bEcKs said...

haha..
inih mmbuat kan org len tkot utk mnyembelih lmbu...
dush3x!!`

Pocket said...

mata lembu buleh makan ker?

sup lidah kat sungai dua permatang pasir ni amat lah sedapnyer, sembut cam nak cair trus jer daging tu dlm mulut :) heeheh

gi kelas sorang sorang tu camana?
awak dating ngan cikgu yek? ...
tak baik tau:)

saypOOL rafhtello said...

lidah??
tgk pun aku xlalu nak mkan..huhu

Just_najmiE said...

ada satu ja klas ari ahad?.. sama la kita.. huhu.. mata lembu tu agak menakutkan..

Kojack de Alloohaa said...

wooo..sdapnya..sup lidah..lidah goreng..jom mkn

lieya orange M.I. said...

...jard- erkkk, mmg geli pun...dgn bau nyer yg tak menyenangkan...

...tp daging2 ni, lepas buat sup tulnag, mmg best laaa...

lieya orange M.I. said...

...ilham- laaa, kenapa???...
...kamu teringin sembelih lembu keer...

=p

lieya orange M.I. said...

...pocket- ishhh, nak mkn mata lembu??, ngeee gelilaaa...

...pergi kelas sorg2 maksudnyer gang lieya tak pergi, so lieya pg la sorg2...
...bukan jumpa cikgu sorg2...
...dalam kelas nnt, sorg2 jer takde kawan...huhuuu

lieya orange M.I. said...

...sayp00l- ingatkan ko suka mkn...
...mmg taklalu la weyh bila dah tgk real2 mcm tu...

lieya orange M.I. said...

...najmie- mmg menakutkan, dan hari ahad ada satu kelas, sgt la best...hihiii


...kojack- lidah goreng mcm paru goreng ker...ada jugak eik camtu...

cik EPAL said...

lembu dengan kerbau sama tak?? :D

lieya orange M.I. said...

...cik epal- taktahu la sama ke tak...tp blh katakan sama la...
...kamu cuber la tanya doc haiwan...hehee

ije said...

waa.. unik. jarang le tgk organ2 pelik lembu ni. ehe.

lieya orange M.I. said...

...ije- unik seuniknyer...=D