Kumbang & Bunga

Jan 8, 2010

- - -gambar akan menggambarkan segala-galanya- - -


...bila di malam2 hari selalunya, sebelum nak tido tu, mesti laaa kepala ni akan berangan2 atau mengelamun ingat kisah2 yg manis sampai semut datang gigit2 tergelak terkekehkekeh sendirian...

...jadi, malam ni, lieya teringat, 1st time dalam hidup lieya dapat bunga..ececehhh, mcm la dia sorang dapat bunga kan...tapi takperrrr, pahit manis lieya, mmg lieya akan letak dalam blog lieya ni, sebagai kenangan dimasa depan...sila jgn jelesss okeyh...=p

...selama 20tahun, 4bulan dan 23hari, hari dalam sejarah(sejarah lieya laa k, bukan sejarah negara) lieya dapat bunga dari si dia...waahhh, masih nak coverr, padahal, sebelum ni, kawan2 semua dah tau kan...takperlahhh, yg masih tak tahu tu, anggaplah lieya ni still single and available lagi...okeyyy fine, si dia tu, siape lg kalo bukan tuk uncit saya, bucuk gelap lieya tu lah...

...tuk uncit selalu memanggil saya mak mok...amatlah dahsyat bila dia berani2 menggunakan panggilan tu depan family dia...cisss, kejam kan tuk uncit lieya tu...ngeee, apa2 pun, lieya sgt terharu terima bunga yg tak seberapa dari dia...im so happy...thankz bucuk gelap...=D

...tengok gambar makmok waktu terima bunga dari tuk uncit...

...mata pun jelas, kelihatan bahagia gituu...=p


...nasib mata ni tak boleh bercakap...


...mulut tak lekang dari senyuman hari tu...

...owhh, mmg gedik kan, syik2 tersenyum jer...


...me, me n still me...


...nobody, nobody else...hihiii


...its mine...



...in love...

...hari tu, syik leka ngan rose merah saya, sampai terlupa ambil gambar dia...


...tarikh keramat:23Disember2009...

...

13 comments:

saypOOL rafhtello said...

aku tggu konvo.lagi byk dapat bunga..huhu

Amieynna Amin said...

wah2..
dapat munge..
nak gak..
bagi la sekelopak dua ke..
hehe
smoga berbahagia!

lieya orange M.I. said...

...betul tu...konvo mmg time takkisah laki ker perempuan, mesti ada bunga di tgn...syoknyerrr=p

lieya orange M.I. said...

...amieynna-aiyooo, setiap kelopak begtu penting la...heheee
...takdelahhh,nnt kelopak2 kering tu, lieya nak simpan...huhuuu
...over kan...

fndrocka said...

bukan zaman skrg perempuan lebih suka dpt handphone/kamera/netbook?huhuhu

lieya orange M.I. said...

...oo, betul tu...
...tapi lieya jenis, dapat aper pun suka...heheee
...selalu dapat, tak best la...
...jarang2 dapat, tu yg over emacam tu...=p

arque said...

nak bunga jugak!! xP

joegrimjow said...

eherm2
jgn lupa banyak kali sangat ok

miss lolly a.k.a luvfareda said...

haloohh tak penah dapat bunga.

TERAJIS BETUL.

sharamli said...

sure ke bahagia ni...heee

ciknunu said...

nak munge gk!!!

namau cucur hokeh...hahaha=)

Pocket said...

yup!! flower works every time! :D
i wonder when is it that too much flower will be too much?
i dont think girls would ever find it enough:D

hummm, nak bli jgak laaahhh!!
:D

ije said...

bestnya dapat bunga. =)
mahuuu!!