Kumbang & Bunga

Jan 4, 2010

- - -'cik senah' hari ini, 4januari- - -

...ehemm2, bangun semuaaaaaa!...(ehh, jgn terkejut pulak)
...selamat pagi cikgu...
takpun
...good morning teacher...
(tiba2 rindu jd budak sekolah semula)

...urmmm, ni semua sebab 4januari...(kenapa dgn 4januari)
...dan hari ni mesti ramai ibu bapa(selalunyer ibu la kan) amik cuti...(termasuk ibu lieya)
...siapa yg takde adik2 kecik yg bersekolah, mesti tak terasa sgt...
...yerlahhh, hari ni kan sekolah bermula seperti biasa...
...mesti budak2 kelam kabut, lagi2 budak tahun 1...

...budak tahun satu, salah seorang nyer adik lieya, tiena MI...
...ececeeehhh, atiena pun dah ada nama glamour dlm blog lieya ni...
...mana taknyer, bila main game, semua sibuk letak MI(Mohd Ibrahim)...
...so ade lieya MI, siela MI, tiena MI...
...haaa, dah jauh menyimpang dah lieya cerita ni...

sambung cerita
...tahun ni dah darjah 1 dah adik lieya tu...
...sedih la sbb tak dpt tgk dia pg sekolah hari ni...
...teringin tgk dia pakai pinafore dgn beg barbie pink dia tu...
...rambut dia, dia ikat ker tak kan...
...tapi takper, nnt jumaat ni, insyaallah, lieya dpt tgk tiena pg school...

...ibu kata, dia dah ada kawan, tak nangis pun...
...macam mane la 'cik senah' tu berkawan ngan kawan dia...
...dia dah la banyak ckp, mulut dia pokpekpokpek...
...1 lg, 'cik senah' tu garang sikit...jgn dia buli kawan dia pulak dah laa...=D
...tak sabar nak tunggu jumaat, nak tgk ragam dia pg sekolah rendah n sekolah agama mcm maner...
...belajar rajin2 yer, siela n tiena...
...abg pun sama, jgn cepat putus asa...
...kakak doakan korang jd org yg berjaya...
...seboleh-bolehnyer, kakak akan cuber jd contoh yg terbaik...

....urmm, nnt akak balik, bila ada masa, kakak buatkan murtabak maggie special utk korang...
...tapi, jgn mkn maggie selalu okeyh...its not good...

...abg tak rasa lagi kan, murtabak special akak masak...
...lain tau mcm bibik masak yg dulu tu...
...siap letak daging cincang lg tau...
...tgk gambar ni dulu...hihiii





...murtabak maggie special ni, bukan letak telur jer tau...
...kalau siap pernah buat, try la letak ape pun, ayam ker, hotdog, fishcake, etc...
...lieya tanyer room8 lieya, letak dlm murtabak maggie kari letup tu utk bagi sedap...
...rasanyer, letak daging cincang paling sedap kot setakat ni...
...so, try laaa kalau rasa dah jemu mkn maggie kari biasa tu jer...
=p


...

12 comments:

saypOOL rafhtello said...

sedap murtabak maggi..

imHepPie said...

beshnya nak try gakla huuu

sharamli said...

bagusla kal0 dia ada kawan..xmcm budak2 lain nak mak temankan...heee..

lieya orange M.I. said...

...sayp00l- sedap dan rangup...=p

lieya orange M.I. said...

...imheppie- try laaa, nnt pasti nak lagi...hihiii

lieya orange M.I. said...

...syaramli- aar, mulut dia ramah sikit, tu yg senang jer nak berkawan tu...=D

panggiL guA siv. said...

buatkan aku murtabak satu!

lieya orange M.I. said...

...siv- nak aku post kan ker...=p

miss lolly a.k.a luvfareda said...

aishoooo.

nak ceket :D

BuLaN iTu aKu said...

budak2 kecik memang macam tu ...
macam2 kerenah.. kalau ada kwan.. hurmm dah lupa nak nangis.. hehehehe....
penah juga masak murtabak meggi ni..
sedap....

Pocket said...

kirim salam kat cik senah tu,
heheh
ari pertama dah dpt kawan kira bagus lah, jangan jd cam pocket yg dah setengah tahun baru dpt kawan nih..
hahahahah,
(Ada memori nak pinjam pencil sharpener dr kengkawan tp tak der orang nak bagi..)

maggi tu sedap kalau taruk sayur sikit, cam tingkat kan volume and sihat la konon nya :)

HonEyBuNNy said...

sedapppnya...nk ckit..hiihih