Kumbang & Bunga

Jul 11, 2009

- - -oh nooooo- - -

...hurrrmmm, nak cerita pasal hari ni...
...hari ni sabtu, okey fine, semua org tau hr ni sabtu...

...sipa student UUm, mesti tau, hari sabtu ada aper kan...
...ok, mane yg tak tahu, hari sabtu hari ko-k kami...
...dan bg siapa yg tak tahu ape itu ko-k, itu ialah kokorikulum ok...

...ehhhh, apsal ngan aku ni, tertibe mcm tak betul jer...huhhh

...so, mcm biasa, hari sabtu, pukul4 aku kene pg ko-k...
...aku siap semua, pakai bj, seluar, bedak, sikat rambut, pakai stockin, then pakai kasut...

...see, dgn semangat, aku mengambil gambar kasut aku...
...sebab ape???...
...sebab kasut baru...
...ehhhh, taklahhh...
...bukan sebab tu...
...sebab kasut aku power,buatan malaysia...(tipu,tipu)
...hurmmm...
...aku bengong sikit mlm ni...


...buatan malaysia?????...
...hurmmmmm...(tetibe mengeluh)

...nak dijadikan cerita...
...haaa, cerita baru nak mula okeyyy, sorry intro panjang sgt...

...hari ni, pg ko-k,mcm biasa...
...pulang dr ko-k, luar biasa...
...sebab...
...hujan lebatttttttt...tak kilat pun...

...dan payung yg ibu aku beli tu, hari 1st, mmg aku tau dah rosak...
...ibu mesti taktahu payung tu rosak kan...
...rosak mcm maner tau???, batang payung terbelah dua...haaa tu diaaa punye rosak...

...tak kisah laaa, payung rosak, ke apa...
...aku pun balik ngan kawan2 lari2, dah penat termengah2, jalan pulak...
...yerrr, hujan2 tu, kitorang redah jer...
...tp itu still aku tak kisah, sbb aku suka gak main hujan kan...

...yg aku kisah...



...jeng...
...jeng...
...jeng...




...tgkkkkkk, kulit kasut aku koyak...
...sebelah kiri, rosak kat tepi cam dlm pic tu...


...haihhhhh, apesal kasut power ni??????...

...aku tak bengang kalau kasut tu dah lama yer...
...masalahnyer, 1st time pakai, jd mcm tu...

...ape kasut power, bata ni tak blh guna utk lari2 ker???...
...or tak blh kene hujan...

...ker sebab hujan asid td...
..sampai terkoyak2 kulit nyer...
...abihhh, nape kasut kwn2 aku elok jer...

...sbb paling munasabah aku rasa, nama jer power, malaysia...
...tp kilang kat thailand...

...helloooo, kasut aku beli kat ye beng lg elok okeyyyyyyyy...


...kasut oh kasut...
....mengapa engkau koyak...



...???????...
...WTH...

...

5 comments:

RobinHood said...

Reput Kot...
Sebab Simpan lama Sgt..
Pastu Kena Air...
Maybe La...
;p

aien~s corner said...

ish... dh elok molek dh 2.. tp rosak lak... huhu gna lasak no..=)

lieya orange M.I. said...

...robinhood- tp lieya baru jer beli...ngeee, geram laaa, kalo betul kasut lama...tul gak tu...blh jd reput sbb dah lama kan...=(


...aien- tak lasak la aien...kasut tu tetibe jer jd camtu...huhhh, maybe reput cam robinhood kata...

.fatin nabila. said...

sbb tu org slalu ckp, kuar duet lebih sket better, dr beli kejap then rosak.

nxt time, beli mahal xpe sesekali, sbb tahan lama, then pkai smpai bosan. hehe`

lieya orange M.I. said...

...fatin- betul tu...
...sgt la sokong...
...urmmm, tp ingat kan power tu okey...
...maybe sbb beli kat tempat yg tak okey kot, ntahlaa...huhuuu