Kumbang & Bunga

Jul 28, 2009

- - -mkn ngan family- - -

...hyeee, sy dah ada di rumah...
...syioknyerrrr...=)
...semalam dah sampai ptg, mlm aku ngan family mkn kat luar...


...cerita tentang semalam...
...utk parent ku...
...ayah & ibu...
...happy anniversary yg ke 21thn...

...may allah bless both of u...happy 4 u...


...semalam mkn kat SABAK...
...(a.k.a. soul garden)...
...=)...


...steambot n bbq...

...sama tp tak serupa...

...SABAK ni ada kat melati utama...
...bg aku mahal jugaklaaa...
...tp standard harga kat KL kut...

...dewasa RM25...
...kanak-kanak RM15...
...air, kira harga lain...

...kat cini tak da student price laa, patut buat la kan...

...konsep sama, blh amik bnyk mana yg korang nak mkn...
...ada sup ayam n sup tomyam...

...semalam mkn sup ayam, sbb ada adik atiena...


...side dish dia...
...aku ambil keowteow goreng ngan daging masak blackpaper...


...seafood...

...daging n chicken...
...udang galah kalau letak, slalu habis awal...
...tp, udang harimau lg sedap laa...aku suka...




...puyut, atiena...
...dia mkn ayam, fish ball, prawn ball, udang, aiskrim...
...kira bnyk la dia mkn, tak rugi bwk adik aku ni...hehee


...bawak aku mkn, lg tak rugi...=p


...budak yg leka main nintendo...
...bwk budak ni rugi...
...urmm, asiela dia tak mkn bnyk, lgpun smlam dia demam...
...kak cik ni tak leh bwk g soul garden laa...mkn cikit...


...lg skali, budak kecik ngan aiskrim dia...

...dia serve aiskrim utk semua family aku...
...semua org dia tanyer, nak aiskrim ke tak...

...suka benor dia...

...nota kaki: aiman sorg jer takde...
...'abg, rugi wooo, tak nak balik ker..???'...=p



...



10 comments:

azra said...

yayay!!
1st commnt..
sdapnyer!!

Joni-Joni-Joni said...

aih aih aih....mbak alieya....enak nih makan bareng keluarga......
umm btw titip slama jja bwt parentnya yang g universary wah awt nih mpe 21 taon....
ckckckck smg saya juga begitu hehehehe
salam hangat
-joni-

lieya orange said...

...azra- huhuuu,sukenyerrr...

...joni- iyaaa joni...semoga kamu pun begitu yer...

naqiubex said...

Pergh... sedap ni..

ps: hehe.. saya lagi suka baca komik..

iLhAm_bEcKs said...

pasnih...
blOg u bley tkar nme..
MARI MAKAN..SAME2..
hehe

lieya orange M.I. said...

...naqiubex- seddap cube laa...
...komik??, okey gak tu, still kategori lelaki membaca ooo...

...ilham- heheehee, sampai nak kene tukar nama pulak kan...=D

bulu said...

makn je tahu..
ingat nie blog makanan ker..
hehehe..
dah pernah mkan dah kat situ..
sibuk jer mkan kat situ..
hahahaa...
bestmyer dapat blik umah..

lieya orange M.I. said...

...bulu- bukan blog makanan tp nak wat camner, dia nyer tuan blog kuat mkn...=p

Nem0 o0h Nem0 said...

sedapnyerr!! tp mmg standrt hrga tu la.. kat sunway pun de rm20 sorg.. leh makan smpai muntah..hahaha

lieya orange M.I. said...

...nemo- sunway pun rm20...kira murah la tu...