Kumbang & Bunga

Jun 20, 2009

- - -sinetron sedih bangat- - -

...hari sabtu lepas...
...ada sinetron tetibe kat rumah...
...sinetron yg pelakon nyer hanya sorg saje tp sedih sgt2...
...sampai satu umah aku nangis...=D

...sinetron bermula...


...lihat kereta di bwh ni menjadi ape??...


...tayar jd begini...

...lihat tembok rumah pula???...

...pecah n retak sampai mcm ni...


...dan, ini lah pelakon nya...
Align Center...aiman...


...huhuuuu, sebab dia lah, tembok rumah menjadi mcm tu...
...dia telah melanggar tembok rumah sendiri...
...tertekan katanya...

...family aku semua kecuali ayah ada dlm rumah, semua terkejut...

...aiman dah langgar, then dia kuar dr kereta, terus terduduk...
...tgn sebelah letak kat dahi, kemudian, menutup muka kat atas lantai kat luar umah tu...
...menangis, meraung, menangis, meraung...

...ibu aku keluar, terus dia peluk sebelah kaki ibu aku...
...'aiman minta maaf bu, aiman minta maaf'...
...'aiman tak sengaja' aiman tertekan minyak'...
...'bu, aiman minta maaf''...

...ibu aku 'dah2, nak buat camner' dah stop crying'...
...'aiman, ibu taknak aiman mcm ni, ibu ckp berhenti nagis tu, dah jd kan'...

...aiman pun nagisla makin kuat, tak berhenti2, mcm meracau pun ada...
...ibu aku papah la masuk umah...
...dah papah, masuk umah, dia duduk depan pintu dapur nak dekat sejam...

...hurrmmm, kitoang pun tak larat nak pujuk, biar jer dia kat situ...

...last2, dia dah okey, ayah aku suruh dia cuba tukar tayar spare part...
...dramalebih jer budak ni...

...dah ready nak tukar tayar...

...aku ejek dia puas2 time ni, dia pun dah blh gelak...

...aku ckp 'abg ni banyak sgt tgk cerita indon, nangis over gilerrr'...


...susah jugak nak tukar tayar ni...

...kalo aku tau camner nak buat pun, aku idakler larat nak buka skru2 yg kat tayar tu...


...dah tukar, kereta still tak blh jalan...
...rupenyer, besi yg hubungkan stereng ngan tayar mcm bila ko pusing kiri tayar ke kiri, aaa besi tu la yg patah...

...kene laaa hantar workshop gak...






...sebab kereta takda hr tu, aku pun tak dpt g dating...
...punyerla beria2 siap, sekali kene tukar bj, tak jd, tak de kereta...

...bucuk aku 'ayg tak marah aiman ker sebab dia ayg tak dpt keluar??'...
...aku 'camne nak marah, dia buat drama, ayg pun ngis tgk dia camtu'...

...adik2 aku pn nagis sekali...
...heheeeeheee...

...bila pikir2 balik, lawak jerrr...



...

4 comments:

♥aya♥ said...

hadehh
sedih aku bace
giler dramaaa beb..
haha

IxoR@ said...

Mesti gigil tangan dia masa tu...

alahai aiman....

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

nasib dia buat drama nangis2..

kalo si aiman cakap

"aiman tak kisah.."

cana lak eyh??

hehee

lieya orange M.I. said...

...aya- aar, mmg adik aku drama lebih hr tu...

...sis- mmg gigil pun sis, termenung jer dia time tu...

...cik gadis- heheee, aiman terlebih kisah la tym tu...