Kumbang & Bunga

Jun 11, 2009

- - -hidup yg sihat- - -

...masih cerita di melaka...=D
...dah kata duduk sana lebih seminggu, bnyk ler ceritanya...
...tp nak mengupdate yg lambat + malas...


...kali ni nak pg maner pulak????...
...tgk muka ceria semacam jer...
...hohooo, xpyh la percaya, time tu mmg la aku tgh mengantuk gil0rrr...
...tp makngah ajak pergi tempat yg mmg aku dah lama tak pg...

...tempat ni...
...ramai kan org...
...ini la BUKIT SERINDIT...
...tempat org melaka bersenam, ala2 TAMAN TITIWANGSA la...
...yg bestnyer, kat sini ada senam robik hari2...
...tp tergolong dlm 2 kumpulan...
...untuk aerobik, hari lain, untuk aerofit hari lain...
...tak sama yer aerobik dgn aerofit...
...lain...
...aerobik lemah lembut sikit, mcm menari gedik2...
...aerofit dia menari kasar2, lebih memfitkan bdn...
...kalo ikut makngah aku, dia tak suka aerobik ni, sebab bnyk step n leceh...
...dia lebih suka aerofit, so pakngah aku pun join sama...
...dorang dah ikut benda ni dua tahun dah, bagus kan...
...wpun bekerja, tp ttp jaga kesihatan...
...berat badan pun susut...
...itu yg makngah aku perli, aku ni muda lg, elok la buat ni...
...time muda2 la bdn senang nak susut...
...kalo dah tua, kan payah sikit...
...aku mmg nak buat aerofit ni hari2 pun okey...
...tp kene la cari tempatnya...kat kl aku tak tau katmana...
...bak kata makngah aku, kalo buat sendiri, takkan jd...ramai2 baru best...
...kalo kat titiwangsa, nnt balik jalan jam panjang...taksanggup weyh...
...jd nyer kat maner????...
...ini lah alasan kukuh aku bg kat makngah tiap kali dia suruh pg...=)
...makngah yg sedang warm up...


...org warm up, aku snap pic...heheee


...aku yg sedang fokus...
...padahal mengusha org...




...kitorang suka duduk belakang2...

...aku, makngah n atiena...



...atiena pun join...dia tak malu pun...










...aerofit ni start pukul 6, hampir2 sejam la...


...muka-muka selepas habis bersenam...


...wpun letih, ttp senyum...




...time ni tgh rehat2 kejap b4 nak balik...
...skali ada seorang tegur makngah, tanye pasal pakngah yg takde pg outstation...




...jeng jeng jeng...

...abg ram...(abg ker???????)
...abg ram ni, blh digelar datuk okeyyyy...
...umur dia dah 60+ tau...
...tp muka macam pakai botox...
...badan macam pg london jerr...
...tp semua dia tak pergi...
...dia hanya jg cara hidup dia...
...amalkan hidup yg sihat...



...abg ram ni org kuat la kat tempat tu...
...kalo org2 nak bg sumbangan ikhlas, bg kat dia laa...


...dia ni sedikit au au...hehehe...
...tgklaaa kelentikan dia...

...auwww...




...

3 comments:

Dana Telco said...

ayo, sihat! :D

lieya orange M.I. said...

...dana telco- heheee, sihat selalu...

Nem0 o0h Nem0 said...

bestnyer kuarkan peluh..
aku baru gie melaka last week,tp tak puas la..