Kumbang & Bunga

Jun 19, 2009

- - -sesi menjawab- - -

...di tag oleh mimi...


1. Guna handphone apa?? ( with pic )


...sony ericsson model K770i...






...hp ni tak tebal, tak nipis...

...tp warna hp aku mcm yg bwh ni...



...mestilah orange pilihanku...



...ini hp paling lama aku pernah guna, sebab dah lebih setahun...

...maybe ada sebab kenapa hp ni dpt bertahan lama, hehehe...
...hp ni telah dibeli oleh ibu aku, dekat low yat lepas habis matrik thnlepas...
...tapi ibu aku beli dua model yg sama, satu warna orange, satu lg warna brown(mcm pic atas skali)...


...so, orange utk aku, brown utk bucuk...
...ibu aku blanja kitorang...



...sejak pakai hp ni, aku ngan bucuk dah tukar pakai line...
...so kitorang blh msj, mms, call, dan 3G free sahaja...
...aku rasa, itu yg dpt bertahan tu...


...kalo takda hp ni, camner nak send pic or 3G bila kitorunk jauh2...
...jd, hp ni laaa yg mengcontact kan kitorunk hari2 bila dah start kelas...
...aku di UUM, dia di UITM...


...opsss, dah lari dr soalan ni...sorry=D



2. Guna kereta/motor apa? (with pic)?







...suzuki swift colour merah...
...inilah pilihan aku...ada sebab kenapa aku pilih merah......sebenarnya, semua warna aku suka, janji suzuki swift tp ada satu hari, swift warna merah dah potong kereta yg aku bwk dgn berlagaknya...

...itu yg aku nak sgt warna merah ni...aku rasa, kalo takda sape nak beli utk aku, nnt aku dah habis blaja, aku kerja, aku nak beli sendiri...

...memang aku teringin sgt2 kereta ni...





3. Guna wallet rupanya macam mana? ( with pic )


...guna purse roxy warna pink...

...purse ku yg sudah koyak2, dah buruk tak mcm dulu...
...tp still blh pakai...=)

...purse di beli oleh uncle zahir di dubai kalo tak salah laa...

...purse ni pun ada dua, sama corak n warna semua...

...satu utk aku, satu utk asiela...



4. Guna apa untuk update blog? ( with pic )


...guna laptop lenovo, ibu dpt free dr office...

...laptop aku, hp, acik bg tp dah tukar ngan ibu...

...hp ni berat, so letak di rumah saje...

...kalo aku kat UUM, aku update pakai laptop aku, tp kalo kat rumah, pakai laptop kat rumah sajer...

5. Guna jam tangan apa?


...ELLE STUDIO...

...jam ni pun special utk aku...

...jam ni dari form3 okeyyy...

...jam ni prsent birthday aku time form3...

...aku sgt selesa ngan jam ni, dah buruk pun still pakai...

...ada jam baru, tp tak pakai, sbb suka yg ni jugak...

6. Soalan terakhir..kena tag lagi 5 orang..

...zeila...

...ilhambecks...

...lieya lieyani...

...wan...

...cik gadis...


...

5 comments:

ije said...

yup. suziki swift merah memang lawa!! feminin je.

lieya orange M.I. said...

...uhuhuuu, mmg menawan di mata dan di hati kan...=)

Wan_hazel said...

ehe...wane hp pun orange erk,,,cantek lah,,,hehehe,,,wan nak ambik tag nie...hehhe...nanti law de mase wan wat k

azra said...

wah...cntik kreta!!
hp pon cool
=)

lieya orange M.I. said...

...wan, nnt wan buat laaa...
...kene buat jugak k...

...azra- oh mmg swift tu sgt2 cool...=D