Kumbang & Bunga

Feb 28, 2010

- - -bila terdesak, baru kelam-kabut, mana ada DOREMON- - -

salam


...hari ni, orang utara pun cuti sekali hari ahad...sebab maulidur rasul hari jumaat, so, cuti dibawa ke hari ni la...urmm, syoknyer cuti2 camni...(sambil berpikir, bilaa nak start buat assignment ni)...kat sini terlampau rileks sgt...itu yg bebas buat aper2...itu sebab Dr Amy ada cakap, busy-busykan diri dengan projek2 dalam universiti...nak tahu sebab aper...

...DR Amy bagi contoh...Presiden kelab Aisec*kebetulan ada presiden dlm kelas tu*, pointer dia agak tinggi okeyh...berbanding dengan kita-kita ni, maksudnyer orang yg tidak seaktif dia laa, lieya pun tergolong sama...pointer tak boleh lawan mcm dia...Dr cakap, bila kita busy, kita akan lebih menghargai masa...masa adalah terhad utk buat benda2 lain...Dr tanya lg, dia stress tak jd presiden utk kelab taraf U, bukan calang2 tau...presiden tu cakap, dia tak stress sebab dia ada time management dia sendiri...BETUL kan cakap Dr Amy...bila kita busy, kita akan terdesak jaga masa kita...

...korang boleh nampak tak...orang-orang yg ada jawatan kelab-kelab mesti poiter hebat2kan...sebab aper..sebab dorang pandai jaga masa dorang...itu yg lieya nampak lahhh...taktahulah pulak korang kan...yerrr, memang ada orang yg tak ada jawatan tinggi2 mcm dorang ni, ada jugak yg pandai...itu baguslahhh...tp mcm maner yg student biasa2 tapi poiter tak sehebat mcm dorang tu...ini semua sebab masa...

...contohnyer...hehee ambil contoh diri sendirilah yer...bila hari ni, hari ahad, selasa nak kena hantar assignment, barulahhh nak kelam kabut buat itu ini..sampai tidur petang pun mmg tak terpikir langsung dah...hehe..yerlahhhh, nak buat awal2, lieya duk pikir, ada masa lagi..ada masa laagi...haaa, sekarang, sendiri lah tanggung padahnyer...dulu, sibuk ngan benda-benda lain...


...ni budak yg tak tahu jaga masa dia...

...peerrghhh, kegedikan terserlahhh...saperlah ni..=p

...lieya ingatkan diri sendiri sekali...ingat2lah kita...jagalah masa tu...=D sebab sekarang ni maner ada DOREMON betul2 yg ada pocket, pastu boleh putar balik masa tu...kalau adalahhhh, mmg manusia tak jd manusia dah laaa...huhuuu...k laa...nak buat assignment...=D


...

10 comments:

F I T said...

hah baru nak kalut..haha

Ariff Shah said...

fewwitt~
:D

joegrimjow said...

doraemon cuti kot

embun d tengah malam said...

doaremon dah masuk islam..cuti sambut maulidur rasul

lieya orange M.I. said...

...fit- adoooiii, huhuuuu...


...arif- heheee...sajer2 jer gedik...=D

lieya orange M.I. said...

....bro joe- maner der doremon leh cuti..

...embun- haa, tp kalau doremon betul dah masuk islam, yerla kut, doremon cuti..huhuuuu

dianna said...

hehe betul tu. kadang2 kerja bertangguh ni, akan menyusahkan kita jugak nanti. lebih baik siapkan awal2 kerja kite sume. then baru lah boleh lah relaks2 :)

lieya orange M.I. said...

...dianna- betul tu...=D

Pocket said...

tu baru kat univ,
kalau kat tpt keja nanti,
lagi lagi kalau buat sales,
abih laa.. kalau tak pandai jaga masa..
telangkup trus!!

sila cari doremon itu,
pocket nak jgak:D heheh

Moon BlooDy Spell said...

penat tau lieya...
kalau kita sibuk dengan persatuan..
belajar entah kemanaa