Kumbang & Bunga

Feb 17, 2010

- - -for the first time- - -

salam...

terlebih dahulu, lieya ingin mengucapkan ribuan terima kasih(eh ehh, naper pulak skema semacam ni)...takdelahhh...sebenarnyer, entry ni lieya wat utk join contest bro joegrimjow ni...dia ada jemput join contest ni...soo, buat pertama kalinyer lieya join...di harap semua dapat terima per yg lieya tuls eik...bukan pandai mengarang pun...mmg selalu taip per yg terlintas di pikiran...=D

...syarat wajib-letak link contest weekend@sheffield...


TRUE MEANING OF LOVE

...love is kasih...
...love is sayang...
...love is cinta...

...perkataan LOVE ni, boleh diertikan dengan tiga-tiga perkataan ini, kasih, sayang, dan cinta...

...first- ayah dan ibu lieya...

...tak ternilai rasanyer kasih sayang yg ayah dan ibu berikan...perlukah kebenaran kata2 yg puitis lg untuk dibandingkan dengan kasih, sayang dan cinta kepada anak2 mereka...lieya anak yg sulung, perlu ker dapat perhatian lebih...atau atiena yg bongsu, perlu ker tiena dapat perhatiaan yg lebih dari kakak2 dan abangnya...TIDAK...ibu dan ayah tak pernah beza2kan ktorang...kitorang betul2 beruntung...dari pemerhatian lieya kan, sesetengah teman2 semua perlu kumpul duit sendiri untuk beli itu dan ini...tapi tidak bg kami...kitorang hanya cakap jer, 'ayah, nnt belikan itu ini...' takpun, 'ibu, nak ini, nak itu...' ....semua mintak sajer...insyaallah, bila rezeki ada, kitorang akan dapat aper yg kitorang nak...

...ibu dan ayah mmg sporting...tengok wayang, pergi Sg.Wang, makan sana sini, ada jer la nak pergi...ada kawan2 sekolah lieya dulu cakap, 'weyh lieya, takkan makayah ko pg Sg.Wang kot???'....hehee, dulu lawak okey...lieya time sekolah, susah nak keluar ngan kawan2...biasanya ibu takkan bagi..cakap kat ibu, nak tgk wayangker, nak jalan2 Sg.Wang ker, maner2 lahhh, mmg susah sikit nak lepas...sudahnya, ibu ngan ayah yang bawak kitorang pergi...

...kitorang adikberadik mmg beruntung kan...=D tingal kami jer balas balik budi ayah dan ibu...minta2, kami berempat tidak jd anak yg derhaka, anak yg lupa asal usul, anak yg tidak mengenang budi...lieya yg sulung, perlu bg contoh dekat adik2...mmg lieya sedaya upaya buat yg terbaik utk family lieya...

...ibu, ayah, LOVE u so much...



...second- my siblings...
...hahaaa, kami lah berempat yg beruntung tu...kitorang mmg rajin bergaduh..nak2 yg ke tiga dan keempat(hehee, salahkan adik2 pulak)...abang seorang saje lelaki...sepatutnya ada adik lelaki lagi sorang...arwah adik Aisar, abang kepada atiena...tukmi pernh cakap,nnt arwah baby Aisar akan doakan ibu dan ayah...balik semula kepada kami berempat...

...i LOVE them so much...mmg yg bongsu tu manja, tp mmg sayang lieya sama jer kat dorang...air yg dicincang takan putus..nnt bila semua dah besar, ibu kata kitorang kene saling tolong-menolong...abang, kakcik, adik, kakak sayang sangat kat korang...lieya mmg ingat pesan ibu, jgn ada perasaan benci dekat adik-beradik...so adik2 ku, sila jgn benci kakak yer...itu adalah dilarang sama sekali...adik2, belajar rajin2 tau..tak masuk U pun takper, tp jadilah orang yg berguna...



...lastly- my friend...

...okey, kenapa bucuk gelap ni lieya cakap kawan...ehh, mestilah kawan kan...takkan suami lieya pulak...im still single okeyh...(gedikkkk sebentar)...kitorang kenal dari lieya form 3 lagi...dekat kelas tuisyen...eehh ehhh, jangan tuduh lieya bercintan2 di tuisyen okeyh(kalo tak bercintan, naper PMR dapat 3A jer,..ooppsss..hehee)...meh nak cerita...dulu, bucuk ni laaa yg selalu cari pasal ngan lieya...kalau jumpa, ada jer gaduhnya...bantai ngan pembaris, tolak2, cekik2, sepak, tumbuk, tarik rambut, baling kerusi, baling selipar, sume ader laa...haaa, bab baling selipar tu mmg kuang asam okeyyy...mmg bucuk kene makan penampar lieya lepas tu...

...dari lieya masuk tution tu, ada member kata, member kata, buka lieya kata ehh, yang bucuk ni suka kat lieya...kahkahKAH...lawak yer...aper kes dia suke saya yg kasar, gemuk2, muka penuh jerawat dulu...sekarang still gemuk jugak la...hihiii....yg peliknyer, dia minta no lieya, tp tak contact lieya pun...slow jugak kan mamat ni...atau dia dah tak suka lieya sebab lieya ganas...=p

...semua tu, awal2 detik perkenlan...takpayah laa nak cerita semua..nnt ada org meluat...huhuuu...yg penting, mmg bucuk lieya anggap kawan lieya..mmg dia lah teman lieya dr dulu...dekat dia, lieya boleh nak mengamuk, cakap mencarut2(kalau tgh bengang), nak cakap ngada2 pun boleh...dekat dialah lieya kongsi masalah..bukan takde teman2 yg lain, tp lieya lebih selesa aper2 masalah lieya cerita kat bucuk...dah besar nak manja2 ngan dia pun tak malu jugak..heheee..takkisah la kan...biar kami berdua sajer tahu LOVE kitorang mcm maner...=)


...true meaning of love, kata2 sajer tidak cukup utk ertikan nya...maybe lieya tak reti buat ayat yg bombastik, yg blh terangkan kebenaran LOVE...biarlahhh...asalkan lieya tahu, LOVE lieya pada siapa...=D

...end...


...janganlah ada siaper2 yg salah paham aper2 berkaitan yg lieya tulis dekat atas...mmg lieya takde maksud utk sakitkan hati siapa2 kalo ada...bro joegrimjow, bacalah k...jgn takbaca pulak...kalau menyampah pun, or tak suka, tetap lieya tercalon sebagai peserta contest okey..kalau2 per yg lieya tulis, lari dari topic,sorry lerr hihiii...semoga tulisan yg tak seberapa ni, dapat diterima...tQ...

smile=D



...notakaki: firsttime join contest, sudah berangan menang..mcm maner tu eik..=p


...

5 comments:

sharamli said...

eh..macam ad ap2 je ngn bucuk ni...
ay0k....ay0k...
hak3....

sem0ga lieya jadik anak yang s0lehah...insyaallah..

miss zeila said...

meh sy tulun jwbkan...
mmg ade pape pun...klu tak mesti tak pggl bucuk...

alieya..tak tahan nak maintain status single mingle...cisssss,,,,,

joegrimjow said...

hohoho
baru sempat nak baca
bleh bayangkan betapa sibuknya diri ini?
hehe

waah
sweet ok
cite pasal 3 serentak
like it

tp cam nak cite lebih part last je
hakhak
;)

pape
thx u join
nanti bro buat review
heeee

joegrimjow said...

http://joegrimjow.blogspot.com/2010/02/kfc-halal-di-sheffield.html

review kat entry atas
huhu

HonEyBuNNy said...

cayoook3......mcmc2 meaning love kn ;-)