Kumbang & Bunga

Feb 16, 2010

- - -HCNY- - -

salam

...ni aper kes ni kejap ada kejap takde...heheee...cerita beriyer2 nak update, tp hampeh jer okey...maaflaaahhh kengkawan...bukan aper...talak itu masaaa ooo*cakap slank cine yer*...

...urrmm, aper2 pun, masa bukan alasan yg boleh diterima pakai yer...lieya telah di cop PEMALAS oleh Pn.Mardu...dia bilang, saya malas dan asyik berjalan2...haaisshhh siapa yg rancang jalan sana sini sampai saya dah takde masa nak update haa???...(salah ibu lieya yer..hehe)...

...okey, balik kepada tajuk...HCNY kepada semua yg menyambut raya cine...of course laaa kan...=D orang lain dah nak start kerja, lieya baru nak wish..hihi..taperlah, lieya nak juga wish..tak kira!..=) maner yg makan limau banyak2 tu, ingat2 lah okey...tak elok sgt makan bnyk2...


...bajukurung merah sempena GONG XI GONG XI...


...kenapa kat pokok tu akan digantung ikan...

...bagi sesiapa yg taktahu, tiap2 tahun, takkisah la tahun rimau, ular, tikus aper2 pun kan...kaum cina ni akan hias umah dorang dgn ikan...takkisah la ikan hidup ker, tak hidup ker mcm gambar, hiasan gantung2 di pokok dan mcm lg layg ada kaitan ngan ikan...sebab aper ikan...sebaaabbb, ikan ni ong...supaya duit dorang akan bertambah tanpa henti...itu lah kepercayaan dorang...lsumber ni lieya tanya kawan2 kaum cina kat UUM..kalau salah, salahkan dorang ehh...heheee

...notakaki: amacamm??? okey tak layout baru ni...=p

...

13 comments:

hans said...

owh,camtu...
ko xmakan yee sang?

miss zeila said...

cantek2...nnt bley la kamoo carikan saya 1 ek...hehe

joegrimjow said...

xtersambut kat sini
mungkin xmeriah kot
;)

jom join contest, 4 hari lagi tinggal untuk menang 50 pound!
klik sini : weekend@sheffield

miss lolly a.k.a luvfareda said...

nak limauuuuuuuuuuu !

sharamli said...

kat umah ni asyik mkn limau sampai naek sembwlit dah..hu3

cik EPAL said...

limau limauuu :D

Moon Death Spell said...

hehehe... mcam kenal je tempat tu...
tapi kita tak pernah terserempak kat UUM ye leya.. hehehehe...
betul; tu.. liamu tu tak elok makan banyak2 ... nanti sakit perut

wow... laoyut baru shanteeekk

Si budak Aboi said...

eh tuan blog selupe olang cine maa..

lieya orange M.I. said...

...hans huhuuu...aper tu eik...taktahu la pernah mkn ker tak...=p



...zeila- huuaaaa, itu mmg kerja saya pun cari tuk kamu tau...ngeee

lieya orange M.I. said...

...je- akan dipertimbangkannn...=D


...lolly- saya tidak jual limau...hihiiiii

lieya orange M.I. said...

...sharamli- huaaa, sembelit lg ker...=p

...cik epal- imauuuu

lieya orange M.I. said...

...moon- heheee...nnt kalau terjumpa, tegur2 laaa=)

aboi- aiyaaaa, maner ada mcm cina maaa...cina putih...=p

embun d tengah malam said...

layout smart