Kumbang & Bunga

Mar 1, 2010

- - -sila jangan buat batuk comel-comel- - -

salam...



...siapa tak suka hari isnin?????????...hohoHO lieya mmg tak suka sebab kene bangun pg...mmg liat...teringat semalam cuti, besttt jer tido takpayah set alarm...urrmm anak dara mmg tak elok kan bangun lambat-lambat...tapi kalau kau dah 4-5hari duk melekat jer kat meja menelaah buku, hurmmm, takde makna nyer lieya kisah bangun lambat kalau ada kesempatan bangun lambat...*alamak, terbongkar sudah rahsia lieya*...


...macam maner korang online ek time hari isnin..yg bekerja, mestilah guna pc kat desk masing2..ni yg student2 ni...haruslah pg lab kan...ha ni nak cerita ni...hari ni, dekat 30jam duk pusing fakulti ekonomi laaa, akaun laa, sumer semata-mata nak cari lab...ya ampun, nak cari lab tak susah, nak jumpa pc yg kosong tu yg susah...mmg tersangat2 memerlukan kesabaran yg tinggi okeyh....dah la tak syiiokkkk...


sebab aper tau:
-yg paling menyakitkan hati, pc dah kosong, alih2 dah semangat pilih port strategik, sekali bukak IE, takde connection...seng*lkan...*perhatian yer, bila lab tu kosong tak ramai org, mesti something wrong somewhere*

-dahla ada IE jer, tak suka okeyh...guna la mozila atau chrome...lieya mmg menyampah sikit ngan IE ni...lambat..tapi taktahulah korang kan..kalu korang guna streamyzx kat umah, takpayah la bising2 ehhh...tu guna aper pun boleh...


-MOUSE dan KEYBOARD terasa nak dibuang dalam tongsampah..nasib pikir harta milik awam...tang ni kan, boleh memspoilkan mood2 pengguna yer...ngeeee, tolong la provide elok-elok sikit...setakat keyboard keras, lieya okey lg, ni yg keyboard tekan huruf takkuar..cube bgtahu, nak online camner...*ingat touch screen ker, takda maknenyerrr*

-kalau nak senarai banyak lg, tp jari dah sakit duk ketak-ketuk kat keyboard ni...k laaa, sekian, salam isnin semua...

notakaki-sila jangan buat batuk-batuk comel kat lab...heheehee






...

20 comments:

E.d.Y said...

salam isnin

sharamli said...

sab0 je la kan..kat sini p0n sama la jgk..hee

saypOOL rafhtello said...

blog aku xboleh buka pki IE..

iLhAm_bEcKs said...

sng cite..
pijak smpai tkluar huruf 2..
mean,tburai la keyboard i2..
haaa

anummss said...

i pun xsuke ai isnin..
sebab kena bangun awal pagi and kena g kerja..

adeh..!!

lieya orange M.I. said...

...edy- salam isnin...


...sharamli- aar, mmg mampu bersabar jer lah ni...

lieya orange M.I. said...

...sayp00l- huhuuuu, camner pc kalau tak de mozila ni...rugi rugi..=D



...ilham- hushhh, harta milik UUM, maner blh oooo...tak pasal kene buang kolej...

lieya orange M.I. said...

...annummas- tau takper...hari isnin rasa cam liat jer nak bangun kan..=D

embun d tengah malam said...

isnin ari suaikan diri semula

Amir said...

alieya, kat uni xde wifi ke? kalo ada wifi baik guna laptop sendiri je nak online2.. mmg susah kalau nak cari pc kosong ni. mmg frust penat-penat cari tapi xde pc kosong. btw, aku tak suka IE. tapi kat uni heboh semua PC nak guna IE. tak faham aku. Firefox lagi best kot.

miss zeila said...

mak cik...
sape y dok batuk2 comey tu..
tak letak ke pic die batuk???

lieya orange M.I. said...

...embun- betul betul betulll...=)

lieya orange M.I. said...

amir- kat uni ada wifi..itu kat kolej laa...lieya tak bawak notebook g kampus..berat...hihiii
so mmg cari lab la aper2 hal pun...tp, mcm2 masalah...

lieya orange M.I. said...

...zeila- lorh, tak dapat la nak sertakan gambar sekali...dah kata pun kat lab..=p

MuhD NoR AzyM said...

Stendet ar PC awam... :p

Salam singgah..=)

IyouweBlog.com said...

yea, buang broken keyboards and mouse!

lieya orange M.I. said...

...azym- tapi pc dah lama sgt...cc sekarang makin canggih..huhuuu

lieya orange M.I. said...

iyouwe- tak blh buang laa..nnt kene denda ooo

Webmaster said...

hantar je muzium... boleh buat pameran!
www.wang1juta.blogspot.com

lieya orange M.I. said...

hehee...hantar sumer PC tu ker...adui, nnt wat semak muziam sajer...=p