Kumbang & Bunga

Feb 1, 2010

- - -hey kawan, give me the best price lorhh- - -

salam

...eheem3, tgk laaa myVi kilat liplap bawah niii...

...adakah kereta lieya???...orange, mestilah lieya punya...kuikuiKUI...takdelahhh...jgn percayaaa...idaklaaa saya mampu nak pakai kereta ni...huhuuuu...nak tau tak...*taknak takperlahhh, takpaksa* bluuuwekkk=p


...hari ni kan, masa belajar corporate finance, Dr Amy ada ajar cara utk beli kereta...tak masuk exam pun...tp Dr ajar, camner nak kira installment dan camner nak dapat murah sikit...eheheHE...percayalahhh...tapi lain laa korang kayo rayooo, takpayahlah susah nak tahu kan...order jer berapa, pilih jer yg maner, money is not important...hushh, alangkah indah hidup camtu kan...


...nak dapat best price, korang cari kawan2 yg kerja kat bank...

...contohnya, myVi almost 50k...5k down payment...(kalo korang tak sure nak beli ke taknak, bayar 300ratus sudahhh, nnt taklah rugi kan)...kalo jd beli, balance 45k...haaa, berapa banyak korang nak bayar setiap bulan..???...masa ni kawan yg kerja di bank tu penting...

...biasanya, interest rate pinjam kereta, 3.5%...time ni lahhh, kawan di bank tu penting...

"hey kawan, give me the best price lorhhh"


...camtulahh nak mintak murah...minta lahhh kawan dekat bank or tempat korang beli kereta tu pun blh gak, kasi murah sikit...biasanyerrr, 3.5% blh dapat 3% atau 2.75%...kalao nak 2.5%, bukak bank sendiri laaa jawabnyerrr...dengan peratus yg berbeza tak samapi 1 tu pun, boleh bnyk bezanya tau...korang try kira, dan akan nampak perbezaannyer...

...fine, pasal ni semua org tau, kalau interest tinggi, harga tinggi...tp korang dah tau tak camner nak kira installment...okeyyy2, lieya mmg baru tahu hari ni..tu yg lagak lebih ni..eheheHE...yg maner dah tau tu, baguslahhh...yg maner belum tahu, korang belajar laaa...bila dah tau, senang nnt nak beli kereta...highlightkan kereta tu yer...*winkwinkWINK*...



...miss LO.MI yg sudah tau mcm maner mau beli kereta...

...saya dah tau nak kira installment, tp saya taktahu nak bayar guna duit siapa tiap2 bulan... soooo, jgn perasan laa nak pakai kereta ehhh...=D


...

11 comments:

oYa said...

mmmg minat ngan myvi ni yihaaaaaaaa

saypOOL rafhtello said...

ko keje ngan bank boleh??
sng aku nak dpt murah...

Si budak Aboi said...

kasitaw lah mcm ner nk kire installment tue!

saya_arief said...

kalo nak beli kontena cam ne..?
bleh bawak ramai cket..

lieya orange M.I. said...

...oya- myVi ni luas...mmg patut disukai pun...=D


..sayp00l- amboiii, minta dia buat a/c murah, dia nak kereta murah pulak...=p

lieya orange M.I. said...

...aboi- alaaa, susah la ajar kat cini...=D


...arief- sama jer laa...still kene buat installment kan...huhuuuu
kecuali kamu kayooo bayar cash lamsum...

miss lolly a.k.a luvfareda said...

nak myvi putih or pink je. ngeeee

Pocket said...

hooh btul jgak,
sila keja kat bank,
kang kitorang bli keter memang bli menerusi anda jer :)
jangan duk muhong kawan kawan dah la!!
heheheh:)

pocket pun tak tahu camana nak kira sebenarnya,
tp sdor sdor... dah kena bayor 700 ..
so kensel trus!! tak mampu hahahahah
(Down payment sikit memang laaaa)

perempuan ITU said...

Saya nak swift oren.Cute kot..

myvi pun okeyh gak =p

IxoR@ said...

sewa beli keta ni...

even 1 sen pun sangat bermakna tau.... jgn tertipu ye sayang....

:D

meo188 said...

wah... dak UUM rupenye :D