Kumbang & Bunga

May 20, 2009

- - -raya dah dekattttttt- - -

...uihhhh, memandai jer raya dah dekat...
...puasa pn takhabis ganti lg, opsss...=p

...tp betulla raya tahun ni kan awal...
...yg perempuan, dah tempah ker baju raya????...
...cepat2 tempah, nnt tukang jahit sudah takmau amik lg tempahan tau...
...tukang jahit sekarang demand kan???...
...tp dorg kerja pn penat gak laaaa...
...berbaloi laaa, kalo nak murah, beli dah siap...
...lg murah beli dah siap...(tp tgk kain laaa)


...thn ni, baju raya di sponsor oleh acik...
...acik beli kain all from PAKISTAN...
...tp beli kain jer, so kene hantar kedai nak jahit...
...aku jahit??? oh tidakkkk...
...tgn aku agak sengal bab2 mcm ni...


...baju raya aku tahun ni...
...mula2 3pasang jer...
...sekali, tambah pulak bj y warna biru tu...

...1. bj bewarna, kain warna cream...aku buat bj kedah...
...2. kain kosong, bj bercorak... still belum tempah...
...3. kain jalur2, bj kain kosong, corak bulat2...aku buat bj kedah sbb kain bj dia dua ela saje, bukan dua meter...
...4. baju kurung sepasang utk aku...


...okey, bj bawah ni, mula2 ibu aku nak...
...tp takmuat sebab 4 ela saja...
...5. kain kosong warna coklat, bj bercorak...aku tempah buat baju kurung moden kot...(takingat)

...baju raya adik aku, asiela...
...mula2 dia dua pasang...
...last2 jd 3pasang...

...1. kain jalur, bj corak ala2 batik...very nice...
...2. baju kurung corang bunga sepasang...
...3. kain kosong, baju bercorak ala2 sari...maybe dia buat bj kurng moden...


...thank you acik n cik dilla...

...nota kaki: 1st time acik beli kat pakistan, kain mcm2 saiz...
...beli kain kat pakistan ni susah...
...dorang ikut ela, bukan meter...
...lg 1, lebar kain dia taksama, sampai kita pn pening, kain ni blh buat bj aper ni...



...






6 comments:

♥aya♥ said...

mak aih...x surprise r...
huhu...aku lagi teror...
dah siap dah....haha...
pompuan ni kalo bab baju raye mmg x menyabor...
hihi

IxoR@ said...

sis tak beli apa pun lg...

rasanya cam nak beli dah siap je, tp dlm almari masih banyak baju yg dulu dah siap ditempah...masih belum dipakai.

blom nak pikir lagi....

.fatin nabila. said...

baju raya taon nih, baru je beli kain.
tp dh tmph kt sedara sendiri, hope cepat la siapnya.
tp, rasa mcm nak beli yang dh siap je buat baju raya.
hehe.

lieya orange M.I. said...

...dayah- alaaa, raya thn ni bj org bg...
...tu yg excited terlebih tu...


...sis- bnykkan bj kurung takpa sis...
...blh pakai buat g kejer...
=)

lieya orange M.I. said...

...fatin- beli siap lg senang kan...
...blh try2 rasa sedap ker tak...
...kalo tempah, blm tentu sedap kita nak pakai...
...alamatnya, terkubur dlm almari sajo...huhuhu

lieya orange M.I. said...
This comment has been removed by the author.