Kumbang & Bunga

May 21, 2009

- - -menu di petang hari- - -




...hari ni nak share menu minum petang(taksemestinya ptg)...
...menu ini sesuai yg tak berapa reti sgt nak masak, tp ada rasa rajin dlm diri...
...yerrr, ptg tu, mmg aku rasa rajin terlebih laaa...(selalu pn rajin gak, gagaga)

...ok, senang dan mudah...
...cume ada remeh sikit laaa, tp senang...???

...popiah telur...

...bahan2 nya...

...telur, susu, kulit popiah...
...kuantitinya, terpulang ikut berapa bnyk yg korunk rasa cukup ker tak...

...3biji telur,, 5 org makan...

...campurkan susu dan telur, kemudian, kacau sampai jd warna light yellow...

...cara memasak...

...masak guna butter, lg sedap kot...bau wangi dan kurang berminyak...

...okey, telur yg dah siap masak, akan digaul dgn mayonis...(kalo takletak, nampak kering sikit)

...bungkus telur dlm kulit popiah, kemudian goreng...

...dan mkn dgn sos...sedap utk di layan ptg2 especially yg ada budak2 kat rumah...

...selamat mencuba...


...di masak oleh aku sendiri, lieya orange...

...ni la muka org ygperasan rajin tu...=)))

...nota kaki: nak pergi tgk wayang lepas ni...

...

4 comments:

IxoR@ said...

Tak sangka...ada bakat terpendam!

Tak pernah rasa popia telut...pas ni boleh cuba resepi lieya tu...

Hehehhe...dah pass nak jadi bini org nih!

ezzah_puteri said...

ceh..lieya wat popia telur..aku wat popia goreng yg biase 2..lupe nk taruk dlm blog..wawawawwa!!!

lieya orange M.I. said...

...sis- bini org???...
...tak bleh, tak bleh, tak bleh...

...=))...


...ezzah- wawawa, letak laaa, leh aku try buat...

Atan said...

HMM sedap nya ..