Kumbang & Bunga

May 7, 2010

-kaki belum panas kat umah, tapi-

salam

pejamcelik pejamcelik, rupenyer dah 2hari lebih dah kat umah..member2 yg ada kat UUM pun, semua dah habis exam, ada yg dah balik pun..korung nak watper yer kat umah...buat masa ni, lieya tengah pikir, aperla yg aku nak wat sepanjang 2bulan katumah nih..ishhh, buntu2..duk umah jer 2bulan, mau mcm digi boy tu..badan cam pelampung dah..huhuuu :(

tak caya, tgk gambar bawah ni

lengan besar berketul takper, ni berpelampung..wakakakaa

oh yer..ni time kelamarin, hari 1st lieya kat umah..terus kuar tau..huhuuu member ajak pg tengok wayang..bukan tengok wayang tu, tapi menonon cerita...=) kawan lieya, nanie, ajak pg tg cerita Hooperz... dia belanja sume, dia kata lieya kuarkan duit utk masuk toilet sajorrr..tapi tak jugak lahh...merasa la duit mengalir jugak, sbb adik2 lieya nyibuk nak ikut..tak sah ler kalau adik2 lieya tak ikut..haa, kita ni takper ler cuti, dorang ni, cuti sendiri...dua2 tak pergi sekolah..bagus tul..kalau ada tukmi kat umah, jgn harap ler dorang dapat pg..ngan lieya2 tak dapat pergi..yerlahhh, pagi tu sampai humah, duk la umah dulu, ni tak..kul2 nak kuar umah dah..ini semua sebab kawan nak belanja punya pasal..lieya on sajerrr...

kitorang mencari la tempat utk dituju..roger2 ngan kawan lieya, ezzah, minta dia cek kan, cerita Hooperz ni ada kat mana, pukul berapa..skali amik kau, sume takde masa sesuai..semua malam n lewat petang..pe kejadahnyer, keluar umah pukul 2 tapi cerita lg4/5 jam..jenuh ler lenguh kaki camtu..so, kitorang pun terus ke D Curve...ni pu main redah sebab taktahu Cathay Cinema ni boleh cek ker tak kat website..not so sure..so, terus la pergi...nasib ada..tu pun pukul 4.45..takper lahhh..nice lah tu..perut pu tak isi lagi dari pg..*hihiii, jgn tanya ler pukul berapa cek bangkit naaa*

ni nanie n siela
lepas beli ticket, cari tempat nak makan..urmmm, cadangnyer, nak makan meetball kat ikea..tapi nanie takmau..so, senang dekat n malas pikir panjang, makan la kat LitleTaiwan. excited jugaklahh, first time na merasa..dan tulah yg 1st, dan itulah yg terakhir...owh yeahh, me not like...tak se... tak kene ngan tekak kut..

lauk2 yg di order
...air green milk tea tu jer kut yg sedap...
...kata green, dapat2 kuning..baik tulis yellow jer kan...


nama tuk lauk tu semua tak hingat dah
tapi bukanlah tak sedap
sedapppp
cuma
tak menyelerakan


tiena n cawan bulatnyer

lepas habis makan terus pg tengok cerita Hooperz..apa yg boleh lieya cakap, cerita nih tak best..bukan tak sokong industri Msia, tp mmg tak best..boleh tak ada teamwork, tp ahli dalam team tu, ada yg mencuri, ada yg ejek mengejek.. moraliti dalam cerita ni takde okey..selain moraliti team work dlm group netball tu..juliana evens adalah seorang pencuri dalam cerita tu, tapi coachnyer adibah noor kata taperrrr...itu semua takpenting yg penting kerjasama...omak aihhh..takkan berjaya dlm sukan, tapi kat luar, sekua hatileh mencuri, sosial2 tu sume..hurmmm tengoklah sendiri yer korung..tunggu cd or dvd kuar..

budak kecik ni, sampai nguap2 dalam wayang tu ha

tapi, kuar jer pintu wayang, dia mintak aiskrim
tadi cam nak tido sgt kan
pulak tu
dia pau kakak nyer, aiskrim lecka-lecka
dik oiii, ngan ibu ayah blh ler kamu minta selalu yer

2nd floor mkn aiskrim lecka2 ni..turun 1st floor, minta aiskrim McD..ish budak nih..hantu aiskrim dalam badan ker aper...urmmm, k laa yer...dah 2.35 am dah ni..babye..*syoknyer star membebel dalam belog nih*

19 comments:

tim said...

wow...
melantak sakan..

tim said...

wow...
melantak sakan..

lieya orange M.I. said...

..tim, dah lama terperuk kat kolej jer, so time tu berbalas dendam..hihih

sayang said...

sdapnye makan ! anyway sedap lagu blog !! lagu apa ni yew :D

lieya orange M.I. said...

ni lagu estrella...=)

nabilah_2908 said...

wah...lapar la pulak tgk gambr makanan ni..huhu... :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
HARI YANG CERIA

Anonymous said...

bestnye...
ble nak bawak aku lak??

panggil aku shEh said...

tau takpe!

mmg citer tu TAK BEST! sungguh

aduka said...

amboi sedapnya makan2..
:P~

shazika said...

bestnyerr kamu dh ada kat umah..huhuhu~

E.d.Y said...

wah2..sedapnye makanan2 tu...

lieya orange M.I. said...

...nabilah- tengok mmg sedap, tp tak sesedap menengoknyer..=p

lieya orange M.I. said...

...anon- saper nih...cam kenal jer..nak datang la KL yer..leh la jumpa org yg maner ptut...=p

♥aya♥ said...

si nanie ni dak kolej aku doh...huhu..kecik tol dunia

lieya orange M.I. said...

...sheh. huhh, mmg pun..penat nak tunggu cerit tu habis...


...aduka, sedap lagi org berbelanja..=p

lieya orange M.I. said...

...shazika, bestttt...=)

...edy- sedap tp tak setimpal dgn harg...kikikiii

lieya orange M.I. said...

...dayah, lerrr, mmg la ayah oii...tasha dah lama tau dahhh...ko lambat sikit laaa...=)

Si Kenit said...

sedapnya itu tomyam!
aduh pantang tgk makanan nih
hehehe --,

lieya orange M.I. said...

kenit- hihiii, biasa lah tomyam tu..mmg kesukaan ramai..=)