Kumbang & Bunga

May 8, 2010

- -kami cucu omar & rosnah- -

salam

haaa...tengok tajuk kat atas tu, jangan lupa yer kengkawan..itu lah tajuk drama yg bakal ditayangkan di slot kat cerekarama kat tv3...dibintangi oleh pelakon2 baru. dari dalam dan luar negara....hihiiii..eh korung nih...jangan percaya k..lieya main2 sajorr...

urmmm, sebenarnyer, bulan lepas, kat kampung lieya ada buat kenduri..so, time nih, mmg semua sepupu lieya ada..tak ramai pun..lapan orang termasuk lieya...


nilah kitorang, dengan tukdi dan tukmi

cucu tukdi dan tukmi semua ada 8 orang..ada 9, termasuk arwah adik lieya, adik aisar...hurmmm, minta tambah lah lagi bilangan sepupu nih..hihii tapi taknak lebih dari sepuluh boleh tak..nnt tukdi ngan tukmi habis duit nak bai kat cucu mereka jer..=) owh yerrr, kitorang panggil tukdi, ngan tukmi sbb adik beradik ibu(4orang, ibu, makngah, acik, & acu) panggil mummy n daddy..so bila dorang dah dapat cucu,jadilah tudi n tukmi.. n fyi, lieya la cucu pertama okey...

tukdi lieya pencen polis..tukmi suri rumah..tapi selalu jugak jual2 kuih masa muda2..itupun sebab nak tambah duit kut..tapi tukmi sampai sekarang buat kuih itupun kalau time raya jer lahhh..mmg tukmi akan ambil tempahan pastu nak tau tak kuih yg mmg paling laku sekali adalah tart nenas tukmi...sedaaapp..mmg beruntung ada atuk2 mcm tukdi n tukmi...hehee...lagi untung sebab tukdi selalu masukkan duit kat cucu2 dia..kalau macam lieya belajar dekat U, dapat lebih sikit drpd adik2 yg lain yg blajar kat poli dan sekolah2 lagi..ini juga bolej jadi sumber semangat adik2 sepupu yg lain supaya belajar lebih lagi...lagi best, kalau periksa2 besar mcm UPSR, PMR, SPM..kalau dapat 1A akan dikira RM100..lumayan kan..tapi almaklumlah kitorang nih banyak main2, so kadang2 sedikit mengecewakan kut sebab cucu tukdi n tukmi beum ada lagi yg dapat straight A's...tapi tukdi n tukmi tak pernah merungut pun..dorang tetap bagi nasihat spaya buat lagi yg lebih baik lepas tu..harap2 adik2 yg bawah lieya nih, dapat la berjaya dgn cemerlang..=)

ishh, tengoklah lieya ni..dah melalut panjang sgt dah ni..sebenarnyer, lieya nak cerita pasal gambar kat atas tu..cukup semua cucu tukdi n tukmi berkumpul...dari cucu pertama hingga akhir sekali..diikuti dari lieya, aiman, najmi, nafiz, asiela, atiena, adani, zara

  • lieya,aiman yg berbaju kuning, siela(sudah berblog seawal umur 13tahun), tiena..
  • najmi yg berbaju kotak2..tinngi lampai sedikit hensem tapi masih single..(sorry kalau salah)=p
  • nafiz yg bertopi...owh yer, najmi n nafiz anak makngah..dorang ni rambut tak hitam..mcm anak matsalleh kecik2..makin besar, rambut makin lama makin gelap..taktahu lah rambut dorang warna mcm tu kenapa..nak kata ikut pakngah n makngah, dua2 rambut hitam..tapi pakngah lahir kat Singapore(tapi takkan sbb lahir kat sana, rambut perang2 kut)
  • adani sofiya, ini budak kecik tengah sibuk belajar belly adalah anak campuran darah Malaysia ngan Indonesia..acu orang sini, kahwin dgn acu Yuli, orang Surabaya..(harap dapat menambahkan cucu tukmi n tukdi lagi=p
  • zara balqis..baby ni orang paling baru dalam keluarga..dia dah ada blog since umur dia tak sampai sebulan..dahsyat kan..anak acik n cik Dilla, anak kelahiran pakistan..sangat disayangi oleh acik n cik Dilla..kecik2 dah pandai jeles bila mummy n daddy dia dukung orang lain..
semua sepupu lieya sebelah ibu dah diceritakan dalam belog lieya..belah ayah, susah sikit lah..sebab ramaiiiiiii...k lah..itu saje cerita kami cucu Omar dan Rosnah...gabungan kad bonuslink tukdi, Rosmar = Omar + Rosnah...=) hehee...kami selalu akan jumpa ramai2 dekat kampung lah..kat Muar..sekian saja...semoga nnt kita dah besar, still rapat mcm dulu...=) tidak lupa sedara mara..=)

11 comments:

Sharinginfoz said...

tengok jangan tak tengok...

Jangan Lupa Segmen Kenali Blogger

Ries Lee said...

satu A dapat rm100...
lumayannyer...huhu

azaliahjsalleh said...

auwwwww sweetnya gamba family

tim said...

cucu2 kesayangan

lieya orange M.I. said...

...sharingfoz- takde pun mende nak ditengok..=)


...ris lee- mmg lumayan, tapi kitorang selalu main2..so A pun tak banyak pun...paling banyak 3...=p

lieya orange M.I. said...

...azaliah- sweet memory..=)

...tim- hahaaa, cucu yg selalu buat muka bila atuknyer membebel...=)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.bagus cucu atok neh
.jadi cucu ai bole?
.hakhak!

E.d.Y said...

seronok kan bila berkumpul ramai2 kat kampung

lieya orange M.I. said...

...intan- ehhh, u nak jadi nenek ker..hihiii

lieya orange M.I. said...

...edy- aar, tu takper...=)

Aby Umy said...

salam kenal dari http://aby-umy.blogspot.com/

kalau ada waktu kunjungi blog saya ya?? :)