Kumbang & Bunga

Jan 23, 2011

- -red velvet cake , The Apartment- -

As Salam

mari kita kecur air liur............korang mesti pernah dengar kek red velvet kan??? ngehngehNGEH.

alaaahhh, semua blogger mesti tahu punya, sebab korang semua baca blog hanis zalikha tu kan...haaa, kalau dah baca, mesti ada yang baca pasal kek red velvet nih...siap mak hanis ada yang bg resepi lagi tahu..

jom kita usha red velvet cake

sedap, fantastic :)

dan harganya mestilah sedap yer uolls.. :p
urmmm, mmg la ada resepi nyer kan, tapi, kalau dah dalam list, semua bahan-bahan nak buat kek tu takde, maka kita cari jer lah kedai yang menjual nyer...lieya bukan malas nak buat yerrrrrrrrr, tapi ibu lieya yg tak bagi buat..dia suruh beli saje!

mana nak cari red velvet cake ?

okey, nak cari nih memang susah sikit...sebab lieya hanya nak beli satu, dua slice jer...tak mahu lah beli whole cake, sebab takut tak habis...search la google...pastu ternampak yang dekat The Apartment Restaurant, The Curve Damansara..so, lieya pun kesana lahhhh
sedikit view The Aparment, Damansara

nak tahu berapa harga kek satu slice???????????? mana tak kecur air liur kalau dah satu slice tu, harganya RM14.90........@%&#^$@

memang dah tahu makanan-makanan dekat restoran tu tak sesuai utk dimakan dikala wang dalam tangan tidak sampai 3angka, jadi memang dah rancang awal2 lieya n adik lieya, aiman makan meetball..

meetball, daim cake, caramel pudding, nasi goreng kampung :D


ohhh, alang-alang dah cerita pasal dessert red velvet cake tuh, lieya nak cerita dessert kat burger king...tapi sebelum tu, thankz kat nuffnang untuk buffered earning ini.. heheHE..

apa yang menarik dessert kat BG

Chocolate Fudge Sundae
Strawberry Sensation Sundae
Caramel Melts Sundae

menarik sangat sundae BK nih..lieya paling suka caramel melt sundae tu..dah la murah..tak silap RM2.95 sahaja..murah ooo...

McD ada strawberry n chocolate jer...korang patut cuba tauuuuuuuu!!!

notakaki: esok ahad, esok kelas seminar jengjengJENG (^_^)

17 comments:

mie said...

biar benar satu slice kek harga begitu...
isk isk...

saya_arief said...

tengok saje pun da terliur.
:D

zeila said...

nak meatball...

azalia hjsalleh said...

na meatballllllll
kempunan dh nie

HonEyBuNNy said...

adusss...g banyak2 blog..semua sal entry makan...mau xlapar n terliur..ehheh

lieya orange M.I. said...

mie- yer, mmg benar sgt lah tuh... cekik darah kan..tp, takpelah..sedap laa.. :P

lieya orange M.I. said...

arief- yg mana satu tu yg terliur..heehee

lieya orange M.I. said...

zeila & azalia- meh datang kat ikea, g sana ramai2 hihiii

lieya orange M.I. said...

ila- sorry la kalau kamu tgh lapar heheee~~

puteri ain said...

lapar la...

E.d.Y said...

aargghhhh..laparnyaaaa

fara said...

red velvet cake sedap!!! sukeee!!!

nabilah_2908 said...

hoho...mahalnya...kalah Secret Recipe... ;)

tp kalau sedap...kira berbaloi lah kan harga tu... :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
NATURE CALLS

✿ CikCimi said...

sedapnya red velvet 2 lieya !
nk nk !
kt ne ade jual.

t4rm12e3 said...

mcd nyer chocotop lg bezz r ..=p
rm1.60 je....huhu

FaTiN said...

I AM HUNGRY IN THE MIDDLE OF NIGHT and when I saw these foods displayed , I fainted .


LAPARRRRRR !

AizA Si LovEmoNEy said...

rindunya nak g IKEA