Kumbang & Bunga

Jan 26, 2011

- -padahnya cikgu tak bertauliah mengajar- -

As-salam

Siapa pernah dengar tentang kisah Semut Abu?? heeee~~

korang engok gambar tu, itu semut ke kumbang?????
Masa cuti semester sebelum nih, lieya jadi cikgu sementara (konon-konon cikgulah) untuk ajar adik lieya, Tiena...ajar dia kata nama-nama khas.. jadinya gambar diatas yg korang tengok tuh, semut tu, jadilah nama Semut Abu..ngeng betul tau!

puas dia tanya kakak & abang dia, gambar dalam tu apa??... abang dia cakap semut api.. dari semut api, jadi Semut Abu untuk kata nama khas...
(sebab lieya ajar kata nama khas mesti letak nama)

rupa-rupanya, itu KUMBANG yer!!! jawapannya untuk kata ganti nama khas adalah 
Si Kumbang...

ngrrrr, inilah padahnya bila cikgu tak bertauliah mengajar...hahahaa
(tanda buku pun kene tengok jawapan dulu)

ni lah budak yang lieya rinduuuuu
Tiena MI
hahahaa, time nih dia dah tido, pastu saja kacau dia letak bedak sejuk tebal-tebal baik punya kat muka dia


abis semua toys kat KLCC dia dah merasa...ngeee, membazir duit yo...
budak ni, satu perangai dia yang tak tahan adalah suka sangat main game yang token-token nih.. eloooo, dia dah besar tahu, tapi dek takmau dia bising-bising ulang ckp benda yang sama "nak main, nak main" ayah lieya pun bagi jer lah...

kalau ada tempat game tuh, lagi lah tangan dia angkat siap-siap, tunjuk 10..maknanya main 10 kali..1 token = RM1, ate lebur la duit ayah RM10 kat dalam mesin-mesin nihhhhh..

7 comments:

HonEyBuNNy said...

mesti bila budak tu bangun dia marah kan letak bedak sejuk kat muka dia..ehheheh

nabilah_2908 said...

hehehe...dari kumbang jadi semut abu..

tp kan...bila sekali tgk..mmg nmpk mcm semut..huhu.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
SAYANGI PEMBACA ANDA

Pocket said...

Abu adalah seorang budak darjah nam,
dia memiliki sebalang semut...

'Semut Abu'

Mesin tu memang ngabihkan wit pocket!!
sampai tak terlayan dibueknya..
adehlaa... :(

E.d.Y said...

semut abu...haha..species baru ni

Fida Faizal said...

hahah. comel je kena pakaikan bedak sejuk

Dosh Saleem said...

mesin tu penah try naik kat shopping complex ramai2 ngan memember pastu kene halau pak gat.hahak!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

semut abu ?? animal what ? semut api ke ??