Kumbang & Bunga

Mar 5, 2010

- - -budak U tak dengar kata & takpaham bahasa- - -

salam


...kejadian berlaku hari demi hari...tempat kejadian, biarlah dirahsiakan...tak tahulah sama ada tak dengar kata atau tidak tahu baca...korang tengok dan pikirlah seniri...

!
!
!
!
!
v

dah tulis terang-terang

tolong/sila
letak
kasut/selipar
anda di rak
yang
disediakan


tapi apa yg terjadi???

!
!
!
!
!
v



tengok, banyak maner yg letak kat rak, dari yang bersepah kat atas nun

ehhh, mana selipar lieya eik???

huahuaHUA mestilah selipar lieya takde di rak...haruslah yg bersepah2 depan pintu tu..aisyoooo, malas laaa nak letak kat rak ni...bukan sebab tak pandai baca atau tak paham bahasa, tp sebab TAK NAMPAK notis tu tampal kat pintu...*statement nak kene sekeh, mcm ni lah*

pergi lab, takkan nak pakai kasut havoc2 pun*eh mcm ada kasut havoc2 pulak*..pakai selipar biasa dahlaaa, takdelah nak kene sapu ngan orang lain...=p


lieya percaya, benda ni bukan berlaku dekat U sajer yer..mana-mana tempat mesti ada punyer..tak caya tengok depan umah sendiri...ada rak kasut tak??? tipu la takde...ada tak korang letak selipar atau kasut yg selalu dipakai kat rak??...takda maknanyer yer...jenis-jenis kasut yg menjadi pilihan kat rak???

jeng
jeng
jeng


  • kasut seratus/duaratus lebih, corfirm letak kat rak, siap ada kunci n mangga lagi
  • selipar crocs/adidas what so ever yg cornfirm original, sah2 korang jaga baik punyer
  • selipar beli kat uptown sepolohhinggit, tapi sebab boyfriend beli, so kene jaga gila2

lieya setakat ni, yg simpan kat rak adalah kasut sukan wpun brand power, tp sebab pakai sebulan sekali*hamik kau, nampak sgt tak jog*. lagi satu kasut timberland hadiah uncle zahir..tu pun sebab dah tak muat, sebab tu letak kat rak kan...last skali, sandle2 vinci la, aper la yg jarang dipakai...dah tu, takkan nak letak semua sandle depan umah kan...dah kata perempuan banyak beli selipar, kasut tu semua, kene la letak kat rak/stor...kalau sepah depan umah, nnt ibu ku angkut masuk tong sampah..hihiHI

yg lain mcm maner???kasut atau selipar yg korang jaga betul letak kat rak??...

...

19 comments:

Nur Aqilah said...

haha bese r 2
:) kt mne2 pn sma jer cm gtu gk

::aien:: said...

stuju ngn statement yg kamoo bt. kasut yg bmakna ja jga baek2. hiks:)

fitri oh fitri said...

benar shj. semua tempat gituh! haha






http://fitridzulkifli.blogspot.com

magsob said...

ayat tak jelas tuh..rak apa??rak pingan rak buku???hahah

Aidi-Safuan said...

haha...standard la. arituh kat dalam lab pon ade student pakai kasut lagi. pastu amek ko lecturer mengamok. haha

lieya orange M.I. said...

...NA- hehee, tau takper..semua mcm tu pun...jarang yg ada nak ikut

lieya orange M.I. said...

aien- kasut saper la tu eik...=p

Nic Da Nic said...

guess
die orang sengal kot

Kals said...

haha...
sume tmpt same je.
rak kasut tu da mcm perhiasan.
x de gune langsung:)

kenwooi said...

haha.. nobody bothers in malaysia =P

kenwooi.com

lieya orange M.I. said...

fitri- mmg pun, semua tempat sama...


magsob- laaa, takkan pinggan letak kat rak kasut pulak...cittt

lieya orange M.I. said...

aidi- pakai kasut tinggi, naper kene marah pulak nih??...

lieya orange M.I. said...

nic-sengal?? hahaa, no laaa...i guess they just dont bother about it
=)

lieya orange M.I. said...

kals- yeah right..mmg takde berbeza sbb mane2 pun same jer..=p

lieya orange M.I. said...

kenwooi- hahaa, msia just a msia...=D

miszchocolate said...

satu..dua...tiga...eh!eh!...satu..
adeii!kasut manykk!!

hehehe:)
sayangilah kasut sendirii :P

Pocket said...

crocs original tidak akan diparking diluar surau...
lagi baik balik umah,
tukar ..
then gi balik ngan slipar 12 hinggit :D

heheheh

E.d.Y said...

biasa la tu...

meo188 said...

huh... nasib abik tak ngorat gadis UUM ... huhuhu :p