Kumbang & Bunga

Mar 10, 2011

- -again, RED VELVET Cuppies- -

Salam

again......still red velvet in d mood :)
entry lepas tentang macaroons...
entry kali ini, pasal cuppies pulak....

rasanya kek ni mula famous bila mak hanis start buat tempahan...
since dari situ lah lieya dengar pasal red velvet cake nih...
taktahulah pulak korang memang dah lama tahu pasal kek ni kan..

so, biar lah lieya nak kecoh pun, kecoh kat belog sendiri :p

RED VELVET CAKE 

resipi credit tu mak hanis :)
view dari atas

ni la cuppies red velvet cake saya...
sedap3

bukan kes angkat bakul sendiri yer..
tapi semua yang rasa, semua cakap sedapppp

terus semangat nak buat lagi..
side view

lieya letak biskut oreo (heaven)
topping cake tu, lieya guna cream cheese..
actually letak MASCARPONE...

tapi, hazab mencari mascarpone tu weyh...
giant ilek, tesco ilek, jaya jusco pun ilek...
tapi ada cek kat cold storage kat KLCC bawah tu, baru adooo..

takkan nak buat kek beli bahan kat KLCC... sengkek la lieya..
yer, harap maklum, bahan2 nak buat nih, memang syahduu sikit..
tapi memang puas hati..so tak rugi nak cuba...

paper bag dia dah BOCOR
sekali guna, sekali pakai...
lieya salah kut, letak banyak sangat, picit2 terus meletup..haha

nozzle with paper bag, lieya beli laaa..konon nak topping cream chesse tu...
tapi pakai pun tak guna sbb bentuk dia cair sendiri...maybe sebab takde mascarpone..
ntahlaa...tak kisah laaa, janji sedap...

nak cantik-cantik, still ngap masuk perut kan.. :)

model red velvet cuppies lieya
merangkap as a assistant

orang nak timbang, dia nak timbang
orang nak kacau, dia nak kacau..
sampai telur sebiji terpecah tak masuk dlm mangkuk,
tapi membazir atas meja, baru dia diam

itu pun 5minit tak sampai..
pastu dia kacau balikk

but, i love u dik...
nnt tolong akak buat kek lagi okeyh.. :)


p/s: ibu ada kata, birthday cake dia, dia nak red velvet..
so, lieya tengah kumpul duit nak beli loyang bulat :)
kenapa beli kalau anda boleh buat... ecea ceaaa...

9 comments:

BisKut ChiPmOrE said...
This comment has been removed by the author.
HonEyBuNNy said...

lieya...nak nak nak....shuker sgt cupcakes...hhehehe

azalia hjsalleh said...

sedapnyaaaaaa
na gk buat
teringin

✿ CikCimi said...

lieya ! kite nak kite nak~ order bole? :P

nabilah_2908 said...

wah..sedapnya....mintak la sikit.. :)

psst...share la resepi Mak Hanis tu..malas nk bongkar blog itu...huhu.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
MOUSQUES AROUND THE WORLD

azi nur said...

mak ai sedapnyerr

Ms Pancake said...

ai pon nak buat gak red velvet la.. yum! singgah blok kita gak ye

♥e'in♥ said...

peh.. t'liur dh nie.. huhu..

annenyss said...

anne lemah betul bab2 makanan ni.aish.hahaha