Kumbang & Bunga

Mar 8, 2011

- -Red velvet macaroon- -

Salam


kawan-kawan.....siapa peminat Red Velvet cake??
alaaa, kek baldu merah yg mak hanis ada bagi resipi tu....sedap owh, korang patut rasa jugak tahu...


ni sekarang lieya bukan nak cerita pasal cake sekarang nih...
tengok tajuk lieya kat atas tu.....


MACAROONS yerrr


ape kaitan macaroon ngan red velvet?????????
meh lieya bgtahu...siapa yg dah tahu, buat-buatlah tak tahu jugak...hehehe


Babycakes Macaroons
ni apesal watermark besar sangat nih..overlahhhh (^_^)



haaaa, korang tahu tak, korang boleh rasa macaroons ni yg ada perisa red velvet??
sedap owhhh lieya tak tipu....
adik lieya, aiman siap makan bahu terhenjut-henjut...hehee



merah tu red velvet
hitam tu, black sesame (kureng sikit)
caramel (heaven, nak lagiiiii)
daddy chocolate (nyummy 13x)




kat mana korang boleh dapatkan macaroons red velvet nih???
kat GT TOWER kat ampang sana...ala sebelah tabung haji yg besau gedabak tu....
kedai dia comel, kat ground floor...
ada juga peach, green tea, coconut

tapi family lieya tak bagi makan selalu la...
dah la mahal RM2.20-RM2.50 satu, besarnya mostly look like 50sen
lagi satu sebab manis like candy kan....
tapiiiiiiiii
red velvet tu, tak berapa manis, plus pes strawberry (i guess) masam2...
so manis-manis masam gituuuu

kalaulah boleh buat sendiri, lieya dah buat dah..tapi sgt remeh, leceh, banyak pantangnya, so malassss

p/s: ibu kata, red velvet cake lieya buat lagi sedappppppp :)

10 comments:

Anisa Hang Tuah said...

woww...sedapnyeeee

iLy ShAHeeRa (*_+) said...

bestnye... :)
tmpt len x de k???? hehe

HonEyBuNNy said...

ala lieya...buat la...leh kasi dekat ila ckit....hehehhe

PendekarPetai said...

aku cm tak pnh mkn jer.... haha... salam perkenalan....

miss lolly a.k.a luvfareda said...

0ke, tak penah makangggg

Nasuha Salleh said...

sebesar 50 sen je?
T_T xcukupnyeeeee

✿ CikCimi said...

ouch~ teringin nak makan tapi tade mase nak balek kl. T_T

lieya orange M.I. said...

ily - tempat lain ada... kamu boleh cari kat fb utk siapa2 yg ambil order...

urm lieya suggest Cikmin macaroon :)

lieya orange M.I. said...

pendekar petai - salma perkenalan juga :)

lieya orange M.I. said...

nasuha- cukup, sebab benda tu manissss...makan bnyk2 pun tak boleh jugak :p