Kumbang & Bunga

Feb 21, 2011

- -macam main masak-masak jerrrrr- -

As Salam

ngeee, dah banyak kali type nak tulis apa mula-mula nih, tapi hampeh jer..
asal tulis, padam, tulis padam...(ulang 12kali ada kot)ggrrrr

i dont know la why its hard for me, to write d first sentence..
peeps, u also got this kind of problem haa???

got the idea, but dont know how to write the first 1..


k laa..takmau pikir pasal atas tu dah...
ni lieya ada buat dessert yg resepi nyer dicilok drpd isteri yg muda lagi cantik, Nadia Bayu
thankz sis...nnt rajin2 la lagi letak resepi, leh cilok lg..teheee

COCO RICH PUDDING

some ingredients to make this dessert
okey, laici tu lieya guna dua tin, sbb pencinta laici kottt..

pudding yg pekat likat ;p
cantik tak???
coco yg begitu la sgt coco nyer sampai pahit tak terhingga
kikiKI

sebenarnye dessert ni sedap, tapi disebabkan 1st time mencuba, pastu, taknak kalah pulak tu, baca resipi sekali imbas jer , perasan dalam hati, (kacang giler nak buat nih)..

sekali amik ko...main letak jer serbuk koko tu sesuka hati...
lagi naik bau chocolate tu, lagi banyak lieya letak, sampai pekat!!!

maka, jadilah pudding coco lieya yang pahit giler2 sampai bila makan pun mimk muka tahan pahit tu memang kelakar habis....

inilah Coco Rich Pudding Lieya
sedap okeyh w/pun pahit...boleh kata habis jugak adik2 makan
tapi yg pasti, laici tu habis dulu sbb ada budak kecik hantu laici no1 kat umah
lieya no2.. :D
simple jer sedap pulak tuh...
boleh cuba lagi lepas ni, tanpa tengok resepi pun takper...OKEY! jgn buat camtuh lagi yer cik lieya oiii...

9 comments:

:: noremy bte rahmat :: said...

folo & BW..

mehla jenguk belog ai..

nice to know u!(^_^)

p/s:sedapnyer...

nabilah_2908 said...

hahaha...ni mesti kes giler coklat kan..? tu yg smpai terlebih.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BUBUR JAGUNG

lieya orange M.I. said...

emy- okey2...nnt lieya dtg blog kamu pulak...
mmg sedap pun..teheee

lieya orange M.I. said...

nabilah- lieya dah lama tak masuk dapur, sekali masuk terus nak wat dessert... tak tahu plak serbuk koko letak sikit dah cukup..ngeeee

Nem0 o0h Nem0 said...

sedapnyerr!!! nak buat tp malas la..ishh

BisKut ChiPmOrE said...

hadoi...meleleh air liur ni..
pos!! mau makan jugak~~

HonEyBuNNy said...

maian masak2 pun janji leh makan kan...nyum2...ehheh

Efipurpleshine said...

hmpir meleleh tgok....nmpk sedap....huhuhu...lapo jdinye....

liena said...

liena penah buat jugak. memang cedappp. hehe. time cuti nanti nak buat lagikk. heee. ;)