Kumbang & Bunga

Jul 13, 2010

- -nasihat dari akak senior- -

salam


olaaa..lieya sekarang dah ada kat UUM dah pun..datang kelas hari ke2, lect dah bg assignment pastu yg tak boleh tahan, lect cakap camni "okey, we wil have a quiz for next class which mean this thursday coming, so its fair i told u all earlier"... mak aihhhhh, memang tak tahan yer...minggu pertama dah ada quiz...nak wat camner, kene terima jer lah yer...go go go..u can do it alieya...=)

haaaa, ni nak habaq sikit..lieya ngan zeila seharian hingga petang kat kampus semalam...so, kitorang banyak lah cuci mata...heii heiii heiii, bukan cuci mata pandang lelaki2 encem yerrr(adalah sikit), tp kitorang pandang budak2 junior ni ha...of course terautomatik terPandang lelaki kan, cuma lebih kepada perrempuan la..al maklumlahhhh, mmg di UUM nih blh dikatakan, perempuannya 10 orang, lelaki cuma 1..so nak usha lelaki2 gantang, agak terhad lah yer..

to junior-junior sekalian(cehhh,budget dorang bukaklah belog ni) korang jgn lah culture shock eih...kat UUM nih takde aper pun..hutan sekeliling...so dun worry lah...hehehe

perbezaan junior dan senior(teori lieya yg tak blh dipakai semuanya) hehee
  • kad matrik tu, korung takpayahlah sangkut kat leher yer
pic gOOgle
rasanya takde peraturan kat matric sentiasa di leher..huhuu

  • kasut skema, alah kasut bertutup yang warna hitam tu...haaa, korang takpayah skema sgt pakai kasut ngan stokin coklat...rasanya kat matrikulasi jer wajib pakai kasut camni..dekat u, boleh jer nak pakai sandle tali2 ker, tumit 6inci ker..warna-warni ker...
pic g00gle
rasanya takde akak senior yg pakai kasut2 camnih, sebab dorang malas
(yer, sy malas)

sandle lg senang, kasut2 formal nih, pakai waktu2 tertentu jer
  • muka2 blur atau gelisah jer...sebab apa tau..sebab tak dpt cari kuliah kat maner..haaa, kes2 mcm nih, rasanya senior2 pun masih ada yg boleh sesat..mana taknyer, bangunan kat UUM nih, pelik2..kitorang yg sem5 nih pun, still tanya2 orang tau...so, siapa2 yg tanya lieya ngan zeila, hurmmm, kitorang dengan confident nyer tunjuk jalan, padahal time tu pun, kitorang cari tempat tak jumpa okey..
nilah beza-beza yg setakat nih lieya nampak...tapi kadang2 tak leh pakai jugak..ada jer budak2 skema...jap jap jap...camner ada orang boleh g kelas, pakai high heels eik..nak kata dorang bawak kereta sendiri, tak jugak..jalan jugak, tahan bus jugak..lagi satu, yang dress up macam pakai baju di pagi hari raya..huhuuuu, kelasss gitu....(saya tak dengki yer, saya pelik sebab bukanmain lawa nak g kelas dalam hutan Sintok ni)=p..apa pun, dorang nyer pasal la kan..kita tengok jerlahhh..hihi
lagi satu, korang jgn sesuka hati panggil akak yer..hehehe..kadang2 umur kita mungkin sama, takpun, anda mungkin lg tua...takpun kurang setahun dua jer..ni nak kata diri sendiri muda lg, yg tak sedar2 dah tua..huhuuu..umur saya 2 pun tak sampai lg..=)

rindulah duduk kat umah..=(

13 comments:

E.d.Y said...

ait??dah homesick??

a d r e y n i e e l i s y a said...

uit.. uum..
my ex-u..
rindu uni life la pulak

cik panadol said...

selalu sesat kalo nk cari kelas/bilik lec kalo g kat building2 yg dekat ngn cafe tu...building2 yg old fashion tu...sampai grad pon still sesat....

tp bkk website UUM...urm sekarang dah bnyk tukar ea...nama fakulti/sekolah pon dah lain...confuse akak!

lieya orange M.I. said...

edy- hurm...itu biasalah...normal...hehehe

lieya orange M.I. said...

adreynieelisya- senioar lieya la nih=)


cik panadol- aar kak, sekarang bnyk dah berubah...tp bangunan old fashion tu jer tak berubah..hate it..=p

nabilah_2908 said...

la..clas baru strt dh ada quiz...tp quiz tu simple jer kot..yer la..bape bnyk sngt la belajar kn...? :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
AHAD YANG LEPAS

zeila said...

lieya..biarla diorng pakai kad matrik nnt ble owg tnye nam tunjuk je kad tu...
kasut tutup tu ok ape..kat uum kan nak mendaki bukit la..tangga berlambak-lambak so kaki diorg tak cedera la....hahahahha..
okey tak komen aku???

ije said...

haha.. bagus junior wat rujukan entry ni.. =P

Ries Lee said...

tu dia, akak senior bagi nasihat~
hehe..

M.D 沙美美 said...

baek naa kakak ni.
kalau aku diam kan aje.
haha

NK said...

haha, bia betul...

ade lagi ke pelajar yg skema bile da masuk U?

susah camtu, anak emak agaknye... ish3

touya said...

saya budak skema ... akak sihat ? Eh tersebut akak lak .....

HonEyBuNNy said...

ehheheh..bila kita dah jadi senoir mmg akan otai kn..huuhu.....kdg2 muka senoir n junior pun dapat beza tau....hahhah