Kumbang & Bunga

May 14, 2011

- -pendapat & pandangan- -

Salam


situasi 1 - korang untung, dapat pulangan yg tinggi, sbb kebaikkan semua kat korang,  tapi orang lain, terkial2 tersemput2 nak tahan tekak nak hidup..(ada korang compare mana mahal mana murah??? )


situasi 2 - dua2 sama..mmg korang rugi sikit sbb yg lain dapat kelebihan sikit..tapi cuba kira pulangan bersama?? kalo korang jenis berkira, kira betul2 utk semua, bukan utk korang jer.. 


ini mmg dasar kes mengungkit, tapi korang yg menjungkit2.. 


jangan la pentingkan diri sendiri....tengok keadaan orang lain sama...
mana talian hubungan atas nama kawan, kalau ada persaan pentingkan diri sendiri..mungkin korang terperasan agaknya..
kalau korang nak compare2, korang compare semuanya..jangan tengok sebelah pihak jer


ni orang luar pun boleh nampak, siapa yg bersungguh-sungguh berusaha, mereka dah habis fikir dah...dah cube yg terdaya...faham tak terdaya??? dah habis fikir dah situasi semua orang...semua nak yang terbaik untuk semua


harap mengerti..bincanglah baik-baik..


minta maaf, memang tak tahan..terpaksa diluahkan.
sayang la kawan-kawan korang tu k...jangan ada sifat tak puas hati dibelakang.
kita dah besar, bincanglah cara baik...bincang dan terang apa pendapat korang, dan apa yg korang nak...please berbincang n please consider..


esok ada exam SM,sekian.



7 comments:

azalia hjsalleh said...

sabarnye lieya.
moge masalah nie dpt diselesaikan

nabilah_2908 said...

alahai...mmg ada manusia yg bersikap mcm ni...

sabar lah yer...moga dipermudahkan segalanya...

take care...& good luck..!! :)

HonEyBuNNy said...

xsuka juga orang yang pentingkan diri sendiri....

betul tu...apa2 ja malasah seeloknya face to face n berbincg2 elok2..mana xpuas hati terus bgtau..senang cita..;_0

good luck exam lieya...;_)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

permasalahan akn selesai dengan adanya perbincangan meja bulat.serius dikatakan, ramai hrini sekiranya tidak puas hati hanya pendamkn sahaja sedangkan jika masing2 meluahkan masalah tersebut mudah sahaja bertemu jalan kedamaian:)

try to solve it smoothly ok dear!

well, goodluck for the exam!

Ries Lee said...

ok la sbb ada medium utk meluah.
btw, gud luck for ur exam k.

fatin baharum said...

berkawan mmg ada masalah. ni dah last² pon, aser macam bersepah² sampah yang ada. semak je..

tapi, nak buat macam mana. yang boleh i buat sekadar berhenti bertimbang rasa. kadang² perlu jugak jadi kejam bile pk part kawan ni.

luah je. :) xsalah kalau luah.

HonEyBuNNy said...

hai lieya...

ila ok ja sekarang...ok la sikit xmacam 2 3 harine...hehe..

ne semua hal family kanda...xtahu la lieya...apa y jelik di mata diorg ila neh...T_T