Kumbang & Bunga

May 3, 2011

- -VCO catalyst & COD area Gombak- -

Salam (sticky mode entry, please scroll down to the new entry)


Rasa nya semua blogger dah tahu tentang VCO ni kan....cuma orang-orang yang tak berapa nak involve dalam dunia blogging saje agak kurang kenal dengan VCO ni..

okey, lieya tak teror bab-bab marketing ni...tapi lieya cuma nak bagi tahu, lieya dah jadi agent untuk VCO ni weeee~~~
ni nak buat promosi sikit, memandangkan stok sudah ada di rumah..

sedikit info tentang VCO

marilah sama-sama cantik dan sihat :)
benda elok, kita kongsi ramai-ramai


VCO Capsule
RM39.90
VCO Liquid
RM39.90

KHASIAT VCO

Mengurangkan kadar kolestrol
-ia sendiri tidak mengandungi kolestrol. Oleh itu ia adalah alternatif terbaik bagi
minyak-minyak lain yang mengandungi kandungan kolestrol yang tinggi.

Mengawal kencing manis
-pankrease lebih efisien mengeluarkan insulin sementara sel bekerja lebih cekap mengambil gula darah keperluannya.

Mengatasi masalah penyakit degeneratif dan masalah usia umur lanjut
-anti oksida semulajadi dalam minyak kelapa dara adalah penghambat pembentukan radikal bebas.

Tidak meningkatkan paras kelekitan platlet dalam darah
-mengatasi pembentukan plak pada pembuluh darah yang menjadi antara faktor punca serangan jantung.

Tubuh lebih tahan serangan penyakit
-kerana memiliki agen anti virus, anti bakteria, anti fungus dan anti protoza.

Mendapatkan kembali keanjalan dan kelembutan kulit
-ia mempercepatkan pergantian sel-sel kulit yang mati dengan sel yang baru, selain melindungi dari sinaran ultra violet.

Pertumbuhan rambut lebih baik dan kelemumur akan hilang
-sel rambut akan mendapat tenaga dan zat yang mencukupi untuk pertumbuhan manusia.

Terhindar dari gejala alahan
-minyak kelapa dara bertindak sebagai agen anti histamine.

Mengelakkan risiko sakit kanser
-minyak kelapa dara memusnahkan sebarang kehadiran organisna pathogen. Dengan itu, sel darah putih mampu bertindak secara maksima memusnahkan sel kanser, kerana ia tidak terbeban menghadapi organisna pathogen.

Keadaan berdengkur akan hilang
-kerana saluran pernafasan dan anak tekak akan kembali anjal dan elastik hasil kewujudan sel-sel baru padanya.


VCO sangat disyorkan untuk mereka yang mengalami:
  • masalah kulit muka : kering, berjerawat, parut, merekah, ruam dan kusam
  • selera makan terlalu tinggi atau terlalu rendah
  • kadar kolestrol yang tinggi
  • masalah kencing manis
  • cepat letih dan tiada tenaga 


nak tahu lebih lanjut pasal VCO, korang boleh tengok link-link yg lieya sediakan kat bawah ni:

Untuk siapa-siapa yg berminat, boleh email kat lieya
alieya_orange@yahoo.com
013-3396461

COD diterima 
- di mana-mana area Gombak
- Sri Gombak & Angkasa Koperasi, Petaling Jaya (untuk hari-hari tertentu shj)

bagi postage
1 kotak postage RM 3 shj..
2-3 kotak postage RM 5 shj.. 



________________________________________________________________________

perubahan lieya & zeila lepas makan VCO lepas 2bulan

sekarang ni, zeila dah tambah selera makan, makan semua memanjang habis...dia takmau kurus sangat-sangat & lieya mestilah selera makan berkurang..makan ni, perut boleh jadi kenyang...(tak tipu)..kulit muka pun tak kering macam dulu lagi...

and yes, bagi sesiapa yang diet, lieya mmg syorkan amik vco, sbb dia tahan lapar dan bagi tenaga...
lieya juga tengah buat diet sambilan..hehehee..maklumlah tengah study..nak diet susah sikit...keadaan tak menentu..

tapi, okey kot, sebab berat turun la jugak...tak banyak mana pun...2kg lepas 1bulan lebih kurangkan makan dan amik vco..bagus jugak tak turun mendadak, sebab tak elok untuk badan...so, bg siapa-siapa yang diet, korang disyorkan amik supplement & lieya pilih VCO...

hahahaa, lieya still gemuk, tapi tengok baju pink dah longgar...woot2..
clap3.. peace YO (^_^)

13 comments:

HonEyBuNNy said...

VCO memang best....'

syg VCO..hehe...

nanti ila balik UIA, kita jumpa eh..sebab nak beli lagi..hehe...

yg ada neh kasi kt fmly...;)

azalia hjsalleh said...

lya nak tempah boleh tak?
hari tuh ada email kat dik irine tuh, tp dia x reply pun email. malas arr nak tunggu.
sje je na try, kalo product nie okay. insyallah nak mik permenantly ;)

zeila said...

betol2............
best2....jom sama2 cantek...

ciK LyndaWawa igUana said...

cantik gambar ni..=]

♥e'in♥ said...

wah.. dh jadik agen VCO seh.. tp e'in mmg xsuke laa mkn pil2 nie sume.. huhu.. tolong kasi nasihat leh?

Ries Lee said...

nak VICO jer, sebab rasa coklat. hehe

Izyan Masri said...

VCO NI YANG KAK IRINE NADIA ADA JUAL JUGAK TU KAN :D

*FIRST RANDOM GIVEAWAY* GRAND PRIZE:RM100

Farhan Zulhusmi said...

owh...
first dgr pasal vco nie....
ubat2nya pun menarik juga....
boleh dapat lagi detail x??

hamzah ian said...

aku baru tau pasal vco...

bahhaha

miss lolly a.k.a luvfareda said...

l0lly makan hilang slera makan, padahal l0lly da kurus '(

Fida Husain said...
This comment has been removed by the author.
Fida Husain said...

as-salam. ya ya. haritu ada sorang kakak ni introduce vco product kat fida. . dia pon kata product vco done awesome result to her. ta tahu pulak which one yang dia guna, nnti fida nak try jugak lah :)

mummykesya said...

Saya tinggal digombak mahu cuba produk ni kalau nak cod bole tak?