Kumbang & Bunga

Apr 28, 2011

- -Kempen Derma Darah- -

Salam

Korang-korang-korang.......lieya nak tanye ni...
siapa pernah derma darah??? sila angkat tangan macam sayeeee (penangan Usop Wilcha, yg wife nye tersangat la cantikkkk)

siapa yang pernah derma, please proud to be urself...
because I do... :)
even though for the first time yang memang takde niat untuk menderma langsung..
takut seyhh, gila ke tak takut...jarum panjang macam jari kelingking..errrr scary haa??

hari itu, kolej lieya ada buat kempen derma darah ni...
niat lieya n zeila hanya nak meneman aizun n mas...
skali datang-datang, tengok orang ramai isi borang...
whatttt?? badan kurus kecik nau, tapi kenapa dorang berani niiii...badan tuan blog macam pelampung, tapi awat ketaq sangat... pikir-pikir balik, bila lagi nak merasa dan mencuba...

dah la last semester, mesti susah nak jumpa kempen-kmpen macam ni lagi..
so, adengan memeikir tu agak lama...amik borang, pegang, telek, pandang eila, zeila pandang lieya balik...
end up, yes, we did it... clap clap CLAP...

masih tersenyum..time ni dah cornfirm nak derma, borang dah isi lengkap.. :D

senyum

senyum

senyum


tiba turn untuk menderma

jeng

jeng 

jeng

alahai muka... :p
actually, baru lepas nangis...

yes im crying...(^_^)


DARAH LIEYA AB, DARAH KORANG?? :)

1st time katanya, kasi can laaaaa...hehehee...sakit jugak masuk jarum..dah la nurse tak jumpa urat, Doctor kene turun padang semata-mata nak cari urat lieya (ehemmm. siapa nak kata i gemuk??? sekeh kang!!)

Doc ckp, ada orang lagi gemuk senang jer nampak urat..ni Doc pun pening cari urat lieya...memang tak nampak...memang susah nak nampak urat, Doc siap lukis2 lagi...hehehe
tips dari Doc, lepas ni rajin buat kerja umah, angkat berat-berat sikit..huhuuu
*kantoi pemalas buat kerja umah, erkkk :p*


kisah zeila menderma lagi dahsyat...sila view di sini
tengoklah orang baju hitam tu, dah lepas turn dia, tu yang over semacam
senyum yang konon-konon cool tak menangis, padahallll..

berlaku kes darah terpancut tumpah atas tilam..
ngeri kut..zeila pun nangis jugak..lagi teruk dari lieya :D
badan kecik, tapi darah banyak.. :)

why we should proud ??
lepas kita dapat buku kecik wana merah, inilah sijil kita untuk rekod bila kita derma darah...
bangga la, kita dah menyelamatkan orang-orang yang memerlukan darah..

nurse cakap, dorang tahu macam mana susahnya nak dapatkan bekalan darah..
jadi kita yang sihat walafiat ni, try laa...at least niat kita baik nak tolong orang yang memerlukan

dapat merasa sakit time jarum masuk kat tangan tu, kenangan whoaaa...
nangis panggil ibu...heheee


khidmat masyarakat : setitik darah anda mampu menyelamatkan nyawa

5 comments:

zeila said...

oittttttt..
apesal letak gmbr sy tutup2 muka tu..malu la....huhuhu

HonEyBuNNy said...

lieya...

sakit eh..takut lak ila tengok...

ila xleh derma...berat xcukup..hehe

bestnya dapat derma darah...

nabilah_2908 said...

errr...malu dgn diri sendiri...

tkpernh lagi derma darah..ngeri...

kalau time ambil darah tu..kita dipengsankan sekejap boleh tak..? kalau boleh...tk kisah la..boleh jer derma..sedar2 dah siap..hehehe...

♥e'in♥ said...

derma drh??????? e'in takut..

LadyBird said...

x pernah derma..kekurangan hb dan berat badan.. huhuhu