Kumbang & Bunga

Nov 22, 2009

- - -time2 diet dilarang- - -

...musim2 periksa kan, perut mesti makin membesar kan...
...siape setuju???....

...serius, mmg lieya yakin semua mesti makan mlm punyer lahh...
...yg stay up laa...yg tido awal tu, takpayah latgk kan...
...yg tido awal tu, kuk 12 mata dah ngantuk, tp on9 blh jerrr...(hikhikhik,ni mmg nak ejek saper yg terasa ni)...
...dan yg berjaga mlm, perut mesti buat lagu kan...
...sure, mesti masak air, pastu buat paper yg patut...

...ohhh, kat kolejlieya, time2 ni la ada org jualburger mlm2...
...laku tau...hari2 jualan habisssss...(tp idakla lieya beli burger tiap2 mlalam)=p

...selain mkn burger, mkn milo cicah biskut...
...makan cococrunch ngan milo...
...and benda wajib student mkn punyerlahhhh...

...ni haaa...
...benda ni wajib student makan ooo...
...jarangla yg betul2 pantang mn maggi2 ni...
...konon2 maggie tak elok kan...

...yer mmg tak elok pun...

...time sekolah, blh laa nak pantang2 benda ni...
...kat U semua belasah, lagi2 time nak stay up bulan2 exam...

...heheee,nak menyedapkan hati...

...maggie mmg tak elok, tp kesan dia kesan jangka panjang, bukan makan minggu ni, minggu depan takleh jawap exam...=p
...utk saper yg tahan godaan2 benda2 takelok ni, keep it up...
=D


...maggie goreng lieya...MiipoH...
...mee dia tebal sikit...


...makan sambil layan cerita spontan...
...mkn sambil release tension...
...pastu, smbung study balik...
...until 4 or 5 am...


...tp, jgn ditanya bangun pg pula pukul berapa...huhuuu


...

23 comments:

Pocket said...

Pocket setujuu!!
memang maggi tu makanan common
masa amik periksa,
memang makanan ruji utk student,
kalau dah kena bayar zakat la masa student, memang kita buleh bayar guna mee segera sebanyak wit :D heheheh

pocket dulu jual maggi masa kat Maktab,
untong woooo...
(Kalu jual kat U kalu, mesti tak untung sangat... suma orang buleh jer lari kejap ke Seven E terdekat n bli sndiri)

dah rasa nak makan maggi plak,
skali nampak model makan maggi nyer lawa sangat, ter'lapar' plak... heheheh:)

kersani said...

nak buat mee memang senang.

tapi tak bolehlah amalkan selalu okeyh?

proper diet always have to be up front.

gud luck!

mier@merr said...

waaa...tingat zmn studi nn exam dlu!!!

kol 2 pg cari megi..haha...

sharamli said...

ni sah bgun tgh ari ni...

♥chentaMAYA™ said...

tetibe aq rase nak masak megi!
ahaha~
;P

aien~s corner said...

aien baru lps mkn megi hehe.. sgt mgenyangkan.. hehe

miss zeila said...

eh...mee poh tu cm kenal je kan??haha

meo188 said...

syoknye meggi...

nk buatlah mlm nie

lieya orange M.I. said...

...pocket- aar, mmg betul maggie ni sgt kait rapat time student yg duduk luar rumah...
...student yg duk umah, mesti parent suruh kurangkan maggie tu...
...jual kat U??? tak laku kot...sbb semua dah ada stock masing2...
...jual burger laku laaa...huhuuu

lieya orange M.I. said...

...kersani- kamu gud luck kat lieya sbb diet ker...uhuhuuuuu, maner tau lieya nak diet ni...malunyerrrr

lieya orange M.I. said...

...sharamli- huhuuu, rahsia laaa...=)


...chenta maya- masak laaa..=P

lieya orange M.I. said...

...aien-heheee, maggie panas2 masak ngan telur, mmg sgt2 menyenangkan...nyumnyumnyum

lieya orange M.I. said...

...aien-heheee, maggie panas2 masak ngan telur, mmg sgt2 menyenangkan...nyumnyumnyum

IxoR@ said...

Dear,

Masa sis jadi student dulu...puas dah makan maggi... bekpes, maggi...lunch maggi...dinner maggi...

macam2 brand dicuba....

sampai skrg ni, jadi muak plak tgk maggi....dah tak larat!

p/s: bangun pagi usah ditanya...paham2....hehehhe...

kalau kt umah...dah lama kena simbah air ngan mak kan? hehehhe....

Lady Dyla said...

Meggie Mesia is the besh... !

bulu said...

memang perut besae pun..

lieya orange M.I. said...

...zeila- mee poh kamu la tu...
...lupa nak link kat maggie tu...=p

lieya orange M.I. said...

...sis- lieya bngun lambat kan, tp tak pernah skali pun kene simbah...
...lama2 maggie mmg memboringkan...
...tp kalu terdesak, itulah makanannyer yg rutin...=p

lieya orange M.I. said...

...lala- mmg maggie msia d best...

...padahal takpernah rasa maggie ngara lain pun...=p

lieya orange M.I. said...

...bulu- perut dia un besar jugak...=p

bulu said...

tahu mkan jer..

lieya orange M.I. said...

...bulu- eleehhh, makan pun salah ker...huhuuuu=p

ati said...

subuh jgn dilupee yeee ;p
sng stayup je sampai subuh. teehee. utk stdy boleh, utk solat why not?
peace no war =')