Kumbang & Bunga

Nov 20, 2009

- - -tgh mencari cari- - -


...tiktoktiktok, tgk kalendar, ader la 3minggu lebih lieya cuti...

...what should i do??...
...sbb lieya nak cari duit yg makin hari, angkanyer makin menurun dan mengecil dalam account bank tu haa...

...oh duitttt, naper ko syik tinggalkan aku jerrr...aku pegang ko sekejab, ko dah pg kat org lain...uwwaaaa!...

...nak cr kerja...
...nak cr kerja...
...nak cr kerja...
...tp tak tahu aper...



...kerja-kerja yg lieya dah list kan...

...mcD...tp lieya taksanggup nak mop, tgn tak kuat...(yer mmg badan lieya besar, tp kudrat mcm hampeh)...=p

...cashier kat JJ...takut duit syik kene ganti jer...kerja ni dilarang oleh family saya...

...bukak gerai burger ngan bucuk...owhhh, takmungkin, sebulan nak meniaga, aper pun takdapat...

...kerani dekat2 ngan opis acu...kerja sebulan, takan ofis nak amik kot kan...silap2 kerja, gaji tak masuk...

last yg lieya pikir...

...kerja kutip kertas ngan tin or aper2 lah...
...recycle...
...okey jer kerja ni...
...tp bucuk kata, kene jalan or naik basikal...
...naik kereta buang tenaga jer laaa...
...kerja ni senang...
...ehhh, mcm susahsgt jer sampai na kutip2 ni kan...(takbaik pikir gitu tau)
...bukanlah lieya nak g korek2 sampah tu ha...
...tp kutip kertas2 terbuang kat ofis ibu ngan ayah..pastu jual laaa...hehee

... motif asal nak cr kerja sbb nak cr duittambahan...

...teringin jugak cr duit guna2 it ni, tp lieya takut la tak menjadi...
...camner dorang blh berjaya eikkk...
...blh ker kalo time study wat benda2 ni...blh jalan tak...huuhuuuu

...

10 comments:

imHepPie said...

meh tulun my abang bela kambeng hehe

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

kalo suma keja cm xsesuai nk buat goyang kaki la lieya...

hehehe...

Pocket said...

Buat nasi lemak lah!!
pepagi bangun awal,
masak nasik lemak,
masak sambal ikan bilis,
then balut,
then jual sebungkus singgit,

siyes buleh buat duit...
(Entah kenapa pocket nyer komen stret pulak.. tak der lawak lawak.. heheheh)

jangan makan 20% daripada jumlah nasi lemak tu dah lah, heheheh

mier@merr said...

ekeke.... manyak plak songeh kamu....

lieya orange M.I. said...

..heppie- eih, blh jer nak tlg bela kambing...=p

...cik gasdis- tu laaa tuu...nak kerja, sume cerewet...ishhh

lieya orange M.I. said...

...pocket- nasilemak???...gud idea..tp masak nak kene sedap...20% tu yg taktahu la bertahan ker tak...iheeee

lieya orange M.I. said...

...miera- sy mmg si bnak songehhh...=p

aien~s corner said...

hye!.. dh lme xmai cni.. byk different dh ... heheee

Framestone said...

wat je kerje pe2 asalkan halal...

bro dulu pun wat je cam tue..dapat gaji hari pun jadi la... nk tgu gaji bulan..dah sebulan lebih pun belum tentu dapat

www.broframestone.com

.fatin nabila. said...

hehe. kerja kat umah je la lieya, willingkan diri tolong parents, pastu bisik2 la, upahnye xde ke, hehehe