Kumbang & Bunga

Aug 3, 2009

- - -tak sangka, aku merasa jua- - -

...cerita tentang birthday saya...=D

...menuggu hari 31julai tu, rasa tak sabar sgt...
...berdebar2...
...yerrr, aku jd tak keruan nak keluar hari jumaat mlm tu...

...mlm tu, pukul8, aku jemput bucuk kat PUDURAYA...
...dtg dr melaka...heheeee...
...mula2 aku tak tahu dia nak dtg, tp aku dapat rasa yg dia nak dtg...
...akhirnya, dtg juga...betul lah sangkaan aku kan...=D


...im very2 happy...
...dpt juga aku sambut birthday bersama bucuk...
...sebab tulah hati aku berdebar2...heheee


...time aku jemput kan, hishhh, lambat gilaaa dia nak sampai...
...time tu jugak laa dia nak g toilet...
...dah la jalan jam...
...aku mula laaa, rasa nak geram2, nak bentak sana sini...
...owhh, nasib tak jadi merajuk okey, rupenyer dia tukar baju...
...tp pikir2, mlm ni takkan nak habis masa dgn aku merajuk2 pulak kan...
...sekali dia masuk jer kereta, hurmmm terus senyum lebar...

...bucuk kata' sorry ayg tak dpt bunga, takda org jual laa, dah habis 1 pudu anje cari, ingatkan dpt sekuntum pun jd la, ni lgsg takde'...
...aku'laaa, tak pelahhh, janji anje dah dtg mlm ni'...dlm hati, nak juga merasa dpt bunga kan...
...'sorry yerrr, next time k'...
...'okey, lgpun anje cari kat pudu, mana la nak jumpa'...

...then, terus menuju ke KLCC...

...kitorang mkn kat the fish manhattan market...
...order seafood platter for two...

...bakar udang yg bersalut cheese...(aku rasa la benda tu cheese)

...table kitorang duduk depan2...
...maksudnyer mcm, bucuk duk depan aku...
...huisshhh, mmg rasa lain laaa...
...dah la bucuk pandang2, lg laa aku jd malu2...
...yerrrr, kami memang jarang mkn duduk bertentangngan mcm ni...
...slalu duduk sebelah...


...mesti kawan2 yg kenal pelik, nape aku malu2 kan...
...sebab ni kan 1st time aku celebrate birthday ngan dia, pastu duduk bertentangan...
...rasa lain okey, tambah malu2, sbb dia pun mcm pelik hr tu...
...bucuk jd romantik sikit laaa...hehee...
...bukan aper, pintu kereta bukakan utk aku, selalu mane ada...
...rayu2 nak beli kek sbb dah tutup kedai...
...huhuuu, terharu tau...=p

...aku...

...bucuk...

...hahahaaa, kata jer hari special, tp mkn mcm biasa sajer yer...
...licin semua oooo...

...cuber korunk pergi order seafood platter utk 2org, mkn ber2...
...mmg perut rasa cam nak meletup...
...mesti korunk akan bungkus sbb tak dpt habiskan...

...tp kami ber2 dpt habiskan...

...lepas tu, menuju ke starbucks...

...minum frappucino caramel ice blended...
...dan, nasib time tu ada kek comel...
...kitorang pun beli...

...wpun dah kenyang sgt, tp beli juga...
...kek birthday utk aku...
...sukenyerr...
...ingatkan aku takde kek birthday, sbb secret receipe dah tutup kan...
...so beli kat starbucks...(mahal cikit tp tak sesedap mcm secret receipe)


...ni la kek nyer...
...unik kan lilin kek aku...hihiii

...merasa potong kek, ingat tak dpt...


...am n lieya...

...us...
...balik dr klcc, kitorang pergi funfare, sementara nak tunggu 12 mlm...
...heheee, pukul12mlm baru 1august...
...so, haruslah tunggu yerrrrr...

...pg funfare, aku dpt hadiah...
...pic takda la pulak..
...aku dpt patung katak...aku yg pilih...
...suka laaa ptung katak tu, comel, perut buncit...

...'sorry, anje takbeli hadiah ayg aper2'...
...'takperlahhh, bomm ni hadialah'...

...bomm tu nama patung katak aku tu...

...'tq anje...ayg happy sgt'...
...bucuk senyum jerrr...
...'amboiiii, semyum jer dia'...
...'hehee, mestilahhh, sbb tak sangka dpt celebrate besday ngan anje, 1st time'...
...'rasa cam mimpi'...

...so, koleksi saya dah bertambah...
...beny, charlie n bomm...


...

10 comments:

IxoR@ said...

Happy Birthday dear...

Moga panjang umur dan murah rezeki hendaknya....

Senyum selalu ya!

arnamee said...

salam ziarah.

sweetnyer~
epi blated bday:)

Intan Dynia said...

hpy belated bday

panggil aku shEh said...

jeles la tengok!
sama2 cantik, sama padan!
ble nk kawen?hahaha

lieya orange said...

...sis- tQ ya sis...sy senyum selalu skrunk ni..heheee

...arnamee- thank 4 dropping by...sweet ker...huhuuu

...intan- makaseh...=D

lieya orange said...

...sheh- kene tanyer bucuk la bila nak kawin...hihii

Joni-Joni-Joni said...

umm heppy b'day...
jjiah alieya..saus dalam bhs inggris ketchup...
klo kecap dalam bhs inggris sauce....
saus dan kecap itu dari bahasa indonesia..
saya orang indonesia...
skola di indonesia hehehehe
bahasa kita beda tapi saya kira tak sulit memahaminya...mo tanya nih bucuk tuh pacar/kekasih ya..???
salam hangat
joni

lieya orange M.I. said...

...joni- bahasa kamu sy phm laa...
...bucuk tu panggilan utk pacar sy...
...heheeheee...

...saus itu sos rupenyerr...

Lady Dyla said...

Epi banget si Amar..

Epi belated burfday...

Slamat jadi tua..huahua

lieya orange M.I. said...

...hihii...tq tq...
...bukan amar jer epi, ngan aku2 sekali hepi...=p