Kumbang & Bunga

Aug 24, 2009

- - -cerita ramadhan ku pula- - -

...sahur dan berbuka hari pertama...

...semuanyer di rumah...
...sahur n berbuka ramai2...
...makanan pun bestttttt...
...meriahhhhh...
...tp hari pertama jer la...

...hari ke2???...

...sahur- dalam bus, minum air jer...
...dlm bus sbb on d way nak balik uum...
...berbuka- makan nasi bungkus lauk ikan goreng ngan tempe...
...kuih 2ketul...teh ais 1 jug, share ramai2...
...juga meriah, berbuka di bilik kawan...
...meriah sbb, sibuk mengatur tempat duduk, camner nak duduk...
...yerlahhh, maner der kerusi meja...
...makan bersila 5orang 1 ibilik...

...sahur hari ke3...

...sahur dalam bilik...
...tgk room8 bangun, aku baru nak bangun...
...makan kuih sebiji, lebihan semalam yg kata beli 2biji tu...
...pastu minum air masak jer...

...berbuka belum lg laaa, tgh puasa ni...=)

...tp semua tak sama dgn kat rumah...
...di rumah lain rasannyer...
___________________________________________________________

...cerita dulu2 kat matrik melaka...

...1day nak sahur, mula2 kawan aku, fiza sebak, terus nangis...
...pastu, yg lain ikut nangis sbb tertiba sedih...

...semua gara2 1st time berjauhan...
...tak pernah sekolah asrama, jdnyer, kat matrik la jd camtu...

...tak tahu pulak org yg dah biasa duk asrama tu camner...
...dorang nangis tak?????...

...camner pun, semua ni kenangan...
...sekarang bila ingat time kat matrik, tergelak pun ada...
...skunk kat uum, takdalah sedih melampau mcm kat matrik...huhuuuu

...selamat berpuasa semua...


...

15 comments:

ije said...

time studi ni la nak merasa berbuka bsama kawan2. ehe. (ayat sedapkan hati)

:)

lieya shayunk said...

salam lieya...selamat berpuasa yea..mcm2 pengalaman awak brda d perantauan kan...lieya pn dlu msa study kt n9 cmtu gak...first puasa kt tmpt org bercucuran air mata gak..pastu x semeriah kt umah bila time berbuka...sahur kdg2 mkn kdg2 x mkn....huhu...

kalo psl bersahur lam bas pn lieya pn dah pnah lalui...minum air je lam bas then mkn roti je..ikutkan ati mau je suh bas tu patah balik ganu....huwaaa....

now, puasa kali ni berpuasa ngn family...sbb da abis study then practical kt tmpt sdri...hureeyyy...=)

~~salam Ramadhan~~

IxoR@ said...

itu semua pengalaman berharga...

tiada nilainya...

:D

ezzah_puteri said...

i da biase dok hostel..x nanges ohh..hahahah=)

panggil aku shEh said...

aah.. pengalaman tu
dulu mse sheh msuk mrsm kuantan
mmg xske sbb bab2 mknn ni la..

nsb bek xpose lg mse tu.
pastu pe lagi, ngadu kt mak..so skola kt umah blik.. hahaha

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

nk berbuka skali tak nanti???

iLhAm_bEcKs said...

muahahahaha...
lwak2..
knp yg len prlu nges??
plik j..hohoho

lieya orange M.I. said...

...ije- heheee, tp betullaaa, mmg time studi jer dpt rasa camni...

lieya shayunk- bestnyerrr, akhirnya, dpt juga puasa ngan family...
...yg lain tu, semua blh jd kenangan manis kan lieya...=D

lieya orange M.I. said...

...ije- heheee, tp betullaaa, mmg time studi jer dpt rasa camni...

lieya shayunk- bestnyerrr, akhirnya, dpt juga puasa ngan family...
...yg lain tu, semua blh jd kenangan manis kan lieya...=D

lieya orange M.I. said...

...sis- aar, semua akan mejadi memori indah...pengalaman yg begitu bermakna...ceihhh...=p

...ezzah- yerlaaa, kamu mmg dah biasa duk hostel yg dekat jer ngan rumah tu haaa...


...sheh- kat uitm pun, sheh merasa laa nak bersahur sedih2 camtu...hehee...ke dah biasa dah...=D

lieya orange M.I. said...

...sis- aar, semua akan mejadi memori indah...pengalaman yg begitu bermakna...ceihhh...=p

...ezzah- yerlaaa, kamu mmg dah biasa duk hostel yg dekat jer ngan rumah tu haaa...


...sheh- kat uitm pun, sheh merasa laa nak bersahur sedih2 camtu...hehee...ke dah biasa dah...=D

lieya orange M.I. said...

...cok gadis- ehh blh jerr=)


...ilham- alaaa, biasalaaaa perempuan kan hati lembut...=p

azra said...

sdapnyer...
ok la tuh..
jgn lpe cmmnt ya!!
slmat bpose

azra said...

=)
slmat bpose..
jgn lpe anto kuih ya!

Redbloodsnow said...

camat berpoca gak lieya. bile kte ingat balik time dulu² mmg best kan. ohhh kenangannn..ceaaaa ^_^ hahaha