Kumbang & Bunga

Aug 20, 2009

- - -sekian lama- - -

...hye hye hye...=)
...bukan hey hey hey aku tak percaya cintaaa(liyana nye lagu tu)...

...salam semua...lama nye ngak update...
...rindu sebenarnya, tp mood sgt malas melampau...
...heheee, takdelah malas nak buat semua benda yer...

...aku jadi rajin bila malas on9...
...siapa setuju?????...

...yerlahhh, b4 ni asyik dgn on9...
...kali ni aku cuti, aku duduk kat umah, ngan family, buat mcm2...
...masak bihun sup, wat kuih raya, jalan2 semuanyer lah...
...sgt gumbira hati ni bila kita cuti kat umah, tak duduk dpn laptop...
...kat kolej pun, dah tentu dgn laptop kan...
...jd, cuti ni, aku ambil kesempatan wat mcm2 kat umah...

...kuih raya???, biasalahhhh, time ni lah nak tolong tukmi n tukdi wat kuih raya...
...adik2 pula, masa ni lah nak jemput sekolah, suap2 mkn...
...tv??, time ni la bnyk masa nak tgk...mcm2 cerita aku tgk...
...bucuk pulak, heheee, mestilah jumpaaaa, tp 2hari jer dpt jumpa...

...semua ni wat aku happy duk umah kali ni...
...takdalah rasa balik cuti, tp tak buat aper2 kat umah kan...


__________________________________________________________


...meh aku cerita dgn pantas tentang aku ke melaka selama 3hari 2mlm...
...takdelah cerita semua, nak cepat ni, nak tido ngan adik...
...entry ni penuh dgn picture yer...

...jumaat ptg, aku naik bus g melaka...
...pergi UITM LENDU jumpa bucuk...
...pastu kitorang g umah makngah kat melaka naik bus...

...mlm tu, on d way nak balik muar, singgah mkn ikan bakar...
...mkn kat ikan bakar crstal bay...
...syiookkk giiiloooo woo...
...sepahat...

...udang bakar...


...ikan siakap...



...sotong goreng tepung...
...ketam sweet sour...
...cicah ngan kicap pedas ni...
...pastu, mkn gan nasilemak...
...perrggghhhhh, mmg perut full mlm tu...



...inilah tukang belanja...
...makngah n pakngah...
...tQ tau...best laaa


...td menu tgh bnyk kan...
...ini selepas habis mkn...

...licin kan nasilemak aku...



...lauk semua habis...




...muka2 kekenyangan dan puas hati...

...aku n nafiz...najmi takde, pg camping...


...bucuk paling bnyk mkn ketam...
...time mkn, dia jadi tukang kupik...
...aku nak udang n ketam, dia la tolong kopik...hehee

...overall, dia kut y paling bnyk mkn...=p


...bil...
...total: a33.90...
...thankz pakngah belanja...


...perut dah kenyang, teruskan perjalanan nak balik muar...



...tp singgah kat maner ntah...xingat pulak...
...makngah suruh aku ngan bucuk turun, jalan2 kat situ...
...best, keliling dia laut jer...




...sampai kat kampung, tido sana semalam...

...bangun pg, bucuk di tugaskan panjat pokok kutip duku...
...aku teman kan jer lahhh, nak panjat takut...
...pastu, kitorang balik melaka...
...petang tu keluar berdua ngan bucuk, tgk wayang...
...G.I. JOE...
...bessssssssttttttt...pg tgk, nnt rugi...


...mlm2, minum ngan menber bucuk...


...sama adli n anip...

...besoknyer...

...yahooooooo...
...akhirnyer dpt juga aku naik eye on malaysia...
...skrunk ni, EYE ON MALAYSIA dah ada kat MELAKA...








...siapa yg tak naik lg, leh la pg melaka...


...dating pg ahad tu, ada pengiring...
...nafiz jd pemandu pelancong, tp dia pun sama jalan tak tahu sgt...huhu


...antara kitorang ber3, aku sorang yg baru naik 1st time...
...jd, penuh pic aku jer la dlm gondola tu...








...tgh naik, nampak boat ni tgh lalu...
...lepas dah naik eye on malaysia, pg pahlawan mall pulak...
...lunch di b&w cafe...bukan a&w yer...


...kat kedai ni, dia sediakan gitar...
...sementara makanan tak sampai lg, mainla gitar dulu...

...pizza toast aku nyer...



...baked rice with chicken chop...

...sedap tau, leh cube wat kat umah ni...





...nafiz nyer chicken chop...


...sesi makan2...

...aku n bucuk ku...=)
...inilah memori best aku ngan bucuk...
...tido di kampung, pg kebun n mcm2 lg...
...kalau aku, payah sikit nak bermalam di kampung bucuk...
...segan oooo...=)


nota kaki: kawan2, sorry sbb tak sempat menjengah...
...aku akan pastikan meneroka blog blogger b4 aku balik kolej nnt...
...selamat menyambut ramadhan semua...
...puasa yer, jgn tak puasa...=D

6 comments:

ije said...

waa. kene dera panjat pokok.. ehe

panggil aku shEh said...

hebat giler ikan2 bakar ++ seafood
tersebut lieya!

haaaaaa.....NAK NAK!!!!

bwt.. slamat berpose!

bulu said...

bestnyer jalan2..
mkan pun sedap2..
jgn luper balajar rajin2..
hehehe..
nanti nak jalan2 lagi jakalah kita..

lieya orange M.I. said...

...ije-heheee, biasala...nak upah org kene bayar, g i free jer...=p

...sheh- mmg hebat...hihi

lieya orange M.I. said...

...bulu- yerlaaa, rajin2 la nak jumpa kita yer...eheeehe=D

Nem0 o0h Nem0 said...

bestnyer dpt abehkan ms dgn cinta hati..syokk!!

babe,seafood tu,tergoda sehh...