Kumbang & Bunga

Apr 22, 2009

- - -welcome utk aku- - -

...hyeeee sume...
...lamanyer aku tak update blog aku...
...aku rindu sgt2 nak mensoksek plus merepek dlm ni...
...bnyk benda berlaku sepanjang ni...
...seperti biasa, bulan exam kn dah menjelma...
...so, aku perlulah menyibukkan diri aku ni dekat buku-buku 2...
...aku kn student yg suka baca last minute, ada sesiapa mcm aku x??, hihi...
...so, time2 mcm ni, takboleh la sibuk ngan benda2 lain kn...
...aku just on9 sekejap2 reply coment kat fs jerrr...
...masa mmg terhad la, rasa cam tak sempat nak study habis...
...taku sgt kalo esk peksa, tgh mlm pukul 3 pagi xsempat habis lg...
...padan muka kan, sendiri cari pasal, sendiri la tanggung...
...so, aku takboleh la nak mengadu lebih2 sbb salah aku sendiri...

...haaaa, naper aku blh on9 time ni, sbb next paper aku lambat lg...
...xder la lambat sgt, selasa depan, 10chapter 2 cover...
...ishhhh, rasa mcm kene start study utk next paper, tp still taksedar diri lg ni...
...xperlahhhh, bg lah aku rehat mlm ni...
...sok???...
...entah laaaa, tgk mood, hehehehe...


...ohhh, mmg stress la kalau study last minute ni...
...so haruslah kita pandai menangani stress kita 2 k...
...kalo jenis dah biasa study awal2, keep going, tp utk org2 mcm aku ni, dont over stress tau...




...poster mengikut tema, tangani stress...
=)




...okey, camner aku dpt poster stress 2...
...itu aku dpt dekat hospital muar...
...hr jumaat 10 hr bulan 4...
...peristiwa sedih tp blh jugak nak kata lawak...
...okey, hr jumaat tu, tukdi aku on d way pg masjid nak solat asar...
...tp xkesampaian sbb accident...
...motor langgar motor...
......tukdi aku jatuh, muka dia tertiarap kat tanah, cium tanah laa, tp bukan tanah, jalan tar...
...so, jatuh, pengsan kat situ...
...benda ni berlaku kat depan jalan raya rumah jiran kampung aku...
...so org berkerumun n ada yg ckp tukdi aku dah takda...
...bila ambulance dtg, nurse panggil2 'pakcik2, pakcik sedar x??'...
...tukdi aku tak menyahut, dah kata pengsan, mcm mana nak nyahut...
...pas2 tukmi aku call ibu aku, ckp tukdi aku dah pass away tu sume...
...dah bg tahu sume dah ni, last2 tuk nani call ibu aku balik ckp, panjang lg umur org tua tu...
...maner da meninggal, salah berita...
...time 2 mcm drama pulak...hehehehe...
...jahat lak aku ni, tukdi aku tgh sakit lg ni...
...dia sekarang still dekat hospital, sorry eh tukdi...
...kakak doakan tukdi cpt sembuh...


...kaki yg perlu ditebuk lubang utk mengeluarkan darah2 beku...

...banyak gileee darah tau...
...sampai menitik2...


...tukdi yg tgh tidur...



...bengkak sgt weyh...
...bengkak sampai keras kaki dia...
...kat tempat ni, ada dua luka...
...satu luka, kene jahit biasa jer...
...i lagi kene jahit sbb lubang besar sgt, kene ambil daging punggung, ngeri nyerr...
...yerlahhh, xpasal2 dah sakit kaki, nak kene thn sakit punggung pulak kan...



...luka kat tgn...
...kulit terkopek, besar jugak laa...
...kalo mandi, serius aku meraung2 pedih...
...alangkan kaki melecet pn dah pedih xtahan, ni mcm ni pulak...


...minta semua doa kn kesihatan tukdi aku kembali pulih...
...harap xda effect jantung dia yg baru lepas operate dulu...



...nota kaki:pasni, aku ada dua paper lg...
...paper lepas ni bukan lah senang tp takdelah susah mcm paper mikro ngan finance...
...lg 2 paper, dua2 objektif...
...gud luck utk aku sendiri...
...gudluck utk kwn2 lain yg tgh ambil exam final jugak...
...chaaiiiyokkkk...

4 comments:

sHwEeT ByAtcH said...

Gud luck to u n bdk mengong tu!!

and hope Tukdi ko occay

Nem0 o0h Nem0 said...

uwaaaaaaaa sakitnyerrr!! aku lak yg rs ngeri tgk kaki Tukdi kamu tu..
moga Tukdi cepat sembuh..

Miss Hazzy said...

tkot ar tgk gmbr xcident ni...uish!

lieya orange M.I. said...

...lala- tQ eh...
...hr ni tukdi aku br jer kuar...
...harap2 kaki dia cepat pulih...


...nemo- tQ yerrr...
...tgk real2 lg ngeri woooo...


...hazzy- tgk depan2 lg scary...
...darah menitik2 yg xtahan tu...