Kumbang & Bunga

Sep 2, 2010

- - O G O S tak tahu, S O G O tahulah- -

salam

yuhuuuuu, baru perasan kut, SOGO bila terbalikkan jadi OGOS...hehehe...by the way, lieya dah selmat sampai semalam pukul 6 pm..bus rosak okey..terpaksa tukar bus dekat tol Pulau Pinang...lepas sampai, terus family lieya jemput kat Jalan Duta, then terus ke  Sogo, KL untuk cari tempat berbuka...

tapiikaannnnnn, sampai sana, terus shock okey...
orang ramai tah hingat tau...padahal bukan hujung minggu kan, tp yerlah..cuti merdeka ni, maybe dorang ambil kesempatan nak shopping raya...serius ramai gilooo ooo...

cadangnya, ayah nak bawa kitorang berbuka kat restoran beriyani Insaf kan...sekali terus lieya cakap tak payah la berbuka kat sana...tak berbaloi okey bawak budak2 nih makan sana..dahlah mahal, restoran tu dia mmg buat pakej RM20 hinggit sorang..makan tak lah puas mana pun..nasi, ayam, dalca, acar timun, KURMA SEBIJIK, epal sebiji, ngan juice...dua orang, dah 40hinggit...ni kitorang whole family 6org..so mmg takmaulah bawak adik2 makan situ...rugi jerbawak dorang nih..hihiiii...

then, sesi mencari tempat berbuka lah lepas tu...
ramai owh orang time nih...ni semua takde tempat berbuka lagi nih


termasuklah kitorang ni sekali...mmg takde tempat nak berbuka dah..semua penuh


bila tkde tempat berbuka, kitorang pg shopping dulu lah yer...air mineral ngan kuih muih dah stand by dah...time azan, Sogo ada announce dah masuk waktu berbuka..bagus betul lah..tak mcm setengah kedai, buat dont know jer customer dia terpinga2 sbb tak dgr azan...huhuuu...then shopping sikit2, pastu terus cari tempat berbuka..*shopping sikit????, hehehheehe*
berbuka di secret recipes 


roomate ku, tomyam dia gila pedas weyh...tak sesuai nak dibuat berbuka..huhuuu


lepas berrbuka, sambung balik shopping...sogo tutup pukul 11mlm yer kengkawan...pergilah sana...sale sale sale..=) semalam shopping baranng lieya dgn asiela menyelit sikit2...padahal dorang dah shopping awal2 dah...tak aci tullllll...balik umah tgk barang2 dorang pun, perghhhhh, jelesss i...ibu ayah???? ntah, taknampak pun shopping barang dorang..selalu mcm nih..anak-anak didahulukan..hihiii...thankz ayah ibu...

tukang pilih barang ramai..tukang bayar, sorang ni jer
suke3



esoknyer, budak kecik ni tak pergi sekolah, sbb demam, batuk, selesema
1st time dalam bulan ramadhan 2010, dia tak puasa hari nih...duk rumah, badan panas sgt, n pening2..minta picitlah, minta selimut n minta bubur McD lepas dibenarkan berbuka oleh ibunya...dan saya tumpang sekaki..hihiii...red flag maaaa....huhuuuu...

nite all...=)

4 comments:

Pocket said...

hooh kan, semua orang kalau sebut berbuka posa kat luar.. dok bayang kan:
azan jer nak ngap yg besh besh tu trus.

tak semestinya!!
berbuka la apa pun dulu,
(Korek taik idung ker)

then bila dah lewat sikit, makan la nak bantai apo pun..



sedih semalam nyer berbuka party gagal sebenornya. orang ramai sangat sampai kitorang end up in a restaurant we didnt wanna go .

adehlaa.

iLhAm_bEcKs said...

comel adik..
haha.
gaye skit xbley blahh..

E.d.Y said...

kat area situ kalau tak booking 2 jam awal jgn harap nak dapat seat

nabilah_2908 said...

Sogo..setiap kali sale..sure ramai org kt sana..mcm semut.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BISKUT RAYA - PART 1