Kumbang & Bunga

Jun 3, 2010

- -shopping apa kat pangkor??- -

salam

haaa, sambung cerita pangkor....siapa yang dah pernah pergi, mesti tahu nak shopping apa kat pangkor...yang belum tahu dan belum pernah pegi.....,haaa ikan bilis ler jawapnyer...sungguhhhhhh tak tipu..kalau korang datang sana, for sure, korang akan borong ikan bilis banyak-banyak...urmm, beli laaa stockutk 3bulan, hehehehe...

lepas check in, budak2 semua tak ingat nak makan, terus kejar pool...yg kami tua-tua nih, ehhh, lieya tak tua laa, yg dah besar2 nih, isi perut dulu...lepas tu, dah isi perut, teringin cari Laksa GOreng yg keluar kat jalan-jalan cari makan, tapi kedainya tutup...hampaaaa jer sumee, sebab semua dah semangat nak rasa Laksa goreng...last2 kiorang jalan-jalan cari ikan bilis yg segar2...=)
nampak tak bulatan di atas??...itu beg guni yg ibu lieya beli kat sana, sebabnya, bnyk sangat stok ikan bilis yg dorang beli..itupun tak cukup beg tu..owh yer, bukan ikan bilis jer okeyh...


ada sotong kering, sotong gula, ikan bilis macam2 saiz dan macam2 nama
contohyer
ikan bilis sayang bini
--> ikan bilis nih dah siap kopek, sooo kalu sayang bini, takpayah dah nak kopek2 leps beli..tinggal basuh dan goreng sajorrr...hehe

..beg plastik yg pakngah pegang, itu hanya utk family pakngah sajer..dahsyat kan...terkejut lieya time pakngah bawa beg plastik besar tu...yerlahhh, shopping asing2..jumpa kat tepi kedai tempat tukdi kene duduk...*tukdi takleh jalan bnyk2, nnt kaki bengkak*


sementara kami shopping2, budak2 tak jemu-jemu berendam di kolam


cerita pangkor, banyak lagi, tapi tunggulah lieya update picture ya..rindu nak jalan2 blog orang lain...=)...budak2 cuti nih, lagilah lieya susah nak on9..duk kat umah ngan adik2 or keluar ngan dorang...bukan senang, cuti lieya pun lagi sebulan...result??? hurmmm, takmau lah ingat pasal tu..nnt wat hati gundah gulana...soooooooo enjoy la dulu..takmau susah hati..hehee

9 comments:

sayang said...

bestnye swimming !! nak swimming gak .. huhu

fitriah said...

bestnye gi jslan2..fit dok umah je. jaga tok. ehee

elmo chemo said...

liya tade jumpe member2 ke cuti ni?
diorg pn msti tgh cuti kan...

Amieynna Amin said...

nak ikan biis sekilo..
nak wat nasi goreng kampung..
heheee

E.d.Y said...

wah...bestnye pangkor..ada sotong gula tak??hehe

nabilah_2908 said...

seronoknya dia...haih...bila nk g bercuti nih....huhuhu...

azaliahjsalleh said...

seronoknya pegi pangkor , i x penah gi pangkor
jeles jeles

1st time dgr ikan bilis syg bini
hik3

Bert said...

kat pangkor g snorkeling x kat pulau giam??

HEROICzero said...

woaaa pangkor~ heheh... enjoy, enjoy jugak, anyway, gud luck result k?