Kumbang & Bunga

Jun 1, 2010

- -pergi mana cuti-cuti ni??- -

salam


hi uolls...semua muka ceria jer bila cuti sekolah dah start..cikgu2 pun seronok cuti sakan...hurmmm, cuti2 ni, pergi maner...mesti ada yg plan macam2...urmmm family lieya, sebelum cuti sekolah lagi kitorang dah jalan dah..heheee..sooo, cuti sekolah ni, lieya adik beradik duk umah, n balik kampung sajerrr...

okeyy, memulakan cerita yang dah basi...minggu lepas, cuti hari wesak, satu family lieya sebelah ibu pergi Pulau Pangkor...seronok kumpul ramai-ramai..semua ada, unless acik's family...dorang takda di Malaysia,so tak dapat jalan sekali...rindu jugak sbb dah lama sangat tak bercuti ramai-ramai...susah nak kumpul semua biar ada, mesti ada satu family yang kurang..hope, lepas nih, ada lah peluang we olls cuti ramai2 biar semua ada...takmo la ada yang kurang, kalau boleh biarlah bertambah kan...ehhhh, ni nak cerita ke, nak membebel ni, dah panjang sangat mukadimahnyer...huhuu


pagi hari jumaat tu, konon-konon nak bertolak 6.30a.m, kunci jam pukul 5.30 a.m..dah kata dah lama tak berkumpul, bersembang sakan, sampai kitorang tak sedar..last2 pukul 8 pun tak kuar umah lagi...hehehe
ini entrance Jeti Lumut

ramai orang tu, tuksah habaq la kan, mmg orang ramai..kitorang nih pulak, riuh betul, sebab ada budak kecik duaorang ni, adani n atiena...

yg baju hitam dalam gambar bawah ni, pakngah lieya
boleh kata big boss utk trip ke pangkor ni la=)

tengah tunggu q utk naik boat...tengoklah orang, mak aihhhh, penuh jeti jumaat hari tu..topi yg lieya pakai tu, sekajap jer pakai, panas kuttt, tak tahan...topi tu jadi kipas adalah..

yg orang berpusu2 tadi tu nak tunggu nak masuk q utk beratur...see, ramai kan....gambar kat bawah ni, baru dapat masuk line utk beratur naik ke feri..lama tunggu...kesian tukdi, patutnya, bawak wheelchair utk tukdi, takdalah sakit kaki berdiri lama2...
gambar atas ni, kawasan kat jeti tu..sepatutnyer, dorang bagilah kelonggaran utk orang tua or orang kurang upaya..tak patut kut dorang beratur ramai2 macam tu..huhuu



lepas beratur, baru dapat naik feri...yellow ferry..=)
ferry berair-corn...takdalah sejuk sgt..lagi best angin laut kat luar...

time keluar feri...tengok saya keluar dari ferry, very d sopan santuns...hehee

dekat Pulau Pangkor, kita tak boleh bawa kereta, melainkan duk sana lebih tiga hari kut...soooo, bila sampai sana, ramai teksi warna pink...teksi disana, bukan kereta, tapi van...banyak sangat...so, takpayah risau pasal transport kat Pangkor ni..sediakan duit, and semua pemandu van teksi ni, semua dah standardize..

family lieya, 15orang, sumbat dalam satu van
ngam2 jer kitorang semua dalam van tu...nampak tak lieya dalam bulatan tu...rambut serabai ditiup angin...best angin kat sana...lepas dapat van ni, kitorang terus pergi coral hotel...sewa apartment..ramai2 tido satu rumah..=)



lepas ni, cerita shoping2 di pangkor...=)

3 comments:

Amieynna Amin said...

wow..
best nye..
tgk awk naik feri ingat kenangan g langkawi..
mesti banyak souvenir kan?

HonEyBuNNy said...

wahhh..bestnya....cuti2 malysia...ehheh....shopping apa lak tu??hehe

Redbloodsnow said...

wahhh besttt. zie teringinnnnn giler nk pi pangkor taw.