Kumbang & Bunga

Mar 16, 2012

- -kes samun depan mata- -

Salam Jumaat,


dah pukul 4 .15 ni...tengah siap-siap nak balik...yeehoooo...
penatnya hari ni, lieya terkejar sana-sini...
kerja tak banyak sangat, tapi diri sendiri menggelabah!
next week lagi laaaa, lieya kene tukar daripada DE kepada OE...
*(Development / Operation Expenses)
kali ni dah tak main projek bilion-bilion, tapi juta-juta ke bawah sajo..
yg ni lagi banyak kerja daripada DE..huuhuhuu..
bersedia je la cik lieya oi!


semalam, depan rumah lieya ada pemandu teksi kene samun.
korang hati-hati siapa yang ada ahli keluarga ada pemandu teksi..
penjenayah disyaki warga indonesia, 2orang..
driver teksi tu, baru jer lima hari pakai teksi saga baru dia...
kesian gila....lagi dahsyat, ni kali ke-4 dia kene..

penyamun tu asalnya nak pg putra lrt, skali dia kata pg depan sikit umah sedara dia orang kaya atas bukit tu...
time ni mmg driver tu dah agak dia kene tapi takleh buat apa-apa..
penyamun tu letak pisau kat tengkuk driver tu, suruh pindah sebelah pemandu,pastu tanya ada apa sekarang..
dia cakap, duit takde, ada hp jer...
tapi nasib la driver ni teror, dia selit duit kat lipatan lengan baju dia..
so, penyamun tu suh driver tu turun depan umah lieya, dia bawak lari teksi ngan hp..
kecoh la jugak, sebab dia jerit tolong-tolonggg, samun-samun...
lieya dalam bilik pun boleh dengar..

kemungkinan, penyamun tu akan ambil penumpang samun penumpang lain..kesian siapa yang kene...huhuu
iyerlahhh, dia takkan nak jual teksi tu, habis-habis pun dia tinggalkan teksi tu tepi jalan..
takkan dia nak pulang tangan kosong kan...

eeeiii, korang hati-hati la naik teksi malam-malam ni..
kalau tahan teksi tengok ada 2orang dalam tu, takpayahla naik..
untuk pemandu teksi pulak,selitkan la duit kat lengan baju..
nanti penat kumpul kerah tenaga, kene samun pulak..
teksi, rasanya senang dapat balik, sebab teksi ada link baik punya ngan geng2 dia...




penutup entry, muka tuan tanah yang dah takde dagu!





3 comments:

Pocket said...

kekadang terpikir, diorang xtakut tuhan ke?.

moga sang teksi sekalian buleh atasi masaalah ni kan. bttn rahsia trus submit lokasi ker.


kan

Pocket said...

kekadang terpikir, diorang xtakut tuhan ke?.

moga sang teksi sekalian buleh atasi masaalah ni kan. bttn rahsia trus submit lokasi ker.


kan

Edy Zaidi said...

kire rumah lieya atas bukit tu ke?rumah besar2 tu...kaya2...hehe