Kumbang & Bunga

Aug 6, 2011

- -sempat juga

Salam

akhirnya, dapat jugak lieya berblog di pagi sabtu nih...
oh yer, kepada semua umat islam, selamat menunaikan ibadah puasa yer... :)
*baru sempat nak wish haaa*


susah nak on9 lately ni...nak jenguk blog kengkawan pun masa agak terhad...
lieya start 20hb JUN 2011, lieya dah mula practikal dekat RHB ISLAMIC bukit bintang...
alaaa, kat menara yayasan tun razak (MYTR) tuuu...:)
itulah, kalao tgk last entry, omakaihhhh, bukan main lama lagi tak update...

kepada orang-orang yg bekerja diluar sana, tetapi masih sempat berblog, memang lieya tabik..
ur manage ur time very well...Lieya????
kepenatan laaa...kojer manyak oooo...
especially hujung bulan..



tepek gambar syok sendiri dulu yerk!!! :p
ini tingkat 11 utk receptionist yer...office lieya tingkat 12... 

driver disebelah, tak lain tak bukan..aiman le...dia hantar pun bersebab..

okey, kat MYTR, lieya kerja department asset quality...
im being a debt collector for dot2*rahsia weyh*...like ah long punya keleja...heheee

so, mmg berdepan dgn macam2 jenis customer owhhh...
status mereka??, dari pelbagai golongan...
siapakah mereka?? itu adalah maklumat tersulit...

as a banker, kita tidak boleh sewenang2nya bgtahu apa2 sekalipun kepada org luar, wpun mereka itu suami isteri....contoh, if acount adalah atas nama suami, tp call suami tak dapat, kita nak call isteri ni, just boleh mintak contact no jer...
ko tak boleh cakap, cam gini, "suami puan tak bayar tutttt 2bulan bla bla bla"...

tak boleh wooo...kita hanya boleh ckp tertentu saje...
and of corse, bukan kerja call org jer, ada jugak lain2 dan banyak lagi.. :)

haaa, babnyak pulak benda nak merepek...huhuuhu...
takmau entry panjang lebau lagi, lieya stop disini....

blogger frenz, insyaAllah, lieya akan jenguk korang..hehehee

10 comments:

M.D said...

siok bggenar kau lieya...

lieya orange M.I. said...

apa ko ckp ni mimi oi?? aku tak pehe lo...

M.D said...

aku mamai ni tadi kot. HAHAHA!

lionteen said...

mmg. hr tu pun. time call cimb pasal prob credit card pun, die x bgtau. sebab pgg card tu, ayah. so die call ayah. hehe..

cikpepel said...

lamanya tak tgk adik akak ni...makin segak dia no.....hehe...

selamat bkerja

ILA HonEyBuNNy said...

comel lieya berbaju kurung....ayu gitu....sweet3...

tu la...tengok lieya busy sgt2 kan sejak praktikl neh...xpa..buat yg terbaik k...

nanti dah free, baru berblog...muahhha...miss u...

salam ramadhan lieya...;)

fathiahRAIHANA said...

akak , comel la pic yg second tuuuuu hihihi comel sangat ^^

takpe, jarang2 hupdate pom ana tgu
nt da free bru hupdate k ^^
hee sbb ana pun cmtu gak
bole tggal belog smnggu tak hupdate -__-

Pocket said...

pergh!! dah keje bank!!
nanti buleh wat pinjaman.
(Tak kisah pun cerita anda tadi kata keja bahagian debt auditor kan)

anyway.. blogger bekeja meletakkan blogging sebagai list ketiga selepas makan and solat.
tido pun nombot pat tau!!

hamzah ian said...

comel pakai baju kurung..hhehe

Edy Zaidi said...

keje elok2..jgn curik2 tulang..jgn curik2 makan...hehe